• Top Stories

    Ο Τραμπ άλλαξε γνώμη για την κλιματική αλλαγή – Πράγματι «το κλίμα αλλάζει»

    Τραμπ

    Ντόναλντ Τραμπ, πρόεδρος των ΗΠΑ


    Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να αποφάσισε να αποσύρει τις ΗΠΑ από την ιστορική Συμφωνία του Παρισιού, ωστόσο ακόμα και ο ίδιος φαίνεται πως έχει πειστεί πως η κλιματική αλλαγή είναι ένα πραγματικό φαινόμενο.

    Όπως σχολιάζει το πρακτορείο Reuters, «κανείς δεν γνώριζε αν ο Τραμπ πιστεύει στην κλιματική αλλαγή», καθώς παλαιότερα είχε χαρακτηρίσει την παγκόσμια θέρμανση «φάρσα» που στήθηκε από τους Κινέζους. Ωστόσο, μετά την εκλογή του, δεν έχει μιλήσει ξεκάθαρα για το θέμα.

    Η απόφασή του να αποχωρήσουν οι ΗΠΑ από την συμφωνία, άλλωστε, βασίστηκε περισσότερο σε θέματα οικονομίας και ανταγωνιστικότητας με την Κίνα και τις Ινδίες, καθώς θεωρεί τους όρους που έχουν τεθεί για τις δύο χώρες πολύ πιο ευνοϊκούς. Ανακοινώνοντας την απόφασή του να μην εφαρμόσει τη Συμφωνία του Παρισιού, ο Τραμπ υποστήριξε ότι η εφαρμογή της θα κόστιζε στην αμερικανική οικονομία 3 τρισεκατομμύρια δολάρια και έξι εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

    «Ο πρόεδρος Τραμπ πιστεύει ότι το κλίμα αλλάζει και ότι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι είναι μέρος της εξίσωσης» δηλώνει τώρα η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χάλεϊ. Σε συνέντευξή της που θα προβληθεί την Κυριακή στην εκπομπή State of the Union του CNN, η Χάλεϊ λέει ότι ο Τραμπ «γνωρίζει ότι το κλίμα αλλάζει και ότι οι ΗΠΑ πρέπει να τηρήσουν υπεύθυνη στάση. Αυτό ακριβώς θα κάνουμε».

    Λίγο μετά την ανακοίνωση, Ευρωπαϊκή Ένωση και Κίνα ανακοίνωναν ότι αναλαμβάνουν την ηγεσία της παγκόσμιας προσπάθειας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ θεωρούν «συνωμοσία» των Κινέζων την κλιματική αλλαγή!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντόναλντ Τραμπ: Οι λόγοι που τον ώθησαν να αποσύρει τις ΗΠΑ από την συμφωνία για το κλίμα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Ντ. Τραμπ ανακοίνωσε την αποχώρηση των ΗΠΑ από την συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα



    ΣΧΟΛΙΑ