• Top Stories

    Ο “σάτυρος των ασανσέρ” θα περάσει από ψυχίατρο κατόπιν εντολής εισαγγελέα (pics – video)

    σάτυρος


    Συνελήφθη τελικά ο 29χρονος σάτυρος των ασανσέρ, που έτρεμαν πολλές γυναίκες στον Πειραιά, καθώς ασελγούσε εις βάρος τους. Μεταξύ των θυμάτων, βρισκόταν και ένα 15χρονο κορίτσι. Μετά από καταγγελίες, όμως, η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε και τον εντόπισε.

    Έτσι, τη Δευτέρα, βρέθηκε στα δικαστήρια Πειραιά, έχοντας να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για απόπειρα βιασμού κατά συρροή, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή, έργω εξύβριση και παράνομη οπλοκατοχή. Όπως αποφάσισε ο εισαγγελέας, ο 29χρονος θα παραμείνει υπό κράτηση ώστε να πραγματοποιηθεί ψυχιατρικός έλεγχος, προκειμένου να καταλάβουν οι γιατροί αν όντως πάσχει από ψυχωσικό σύνδρομο, κάτι που ο ίδιος ανέφερε στην κατάθεσή του.

    Όπως λένε οικείοι του, ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα από πολύ μικρή ηλικία. Μάλιστα, εδώ και λίγα χρόνια, λάμβανε ειδική φαρμακευτική αγωγή και επισκεπτόταν τον ψυχίατρο αρκετά συχνά. Όπως όμως ανέφερε ο ίδιος, που εργάζεται ως επιπλοποιός, το γεγονός ότι οι συνεδρίες ήταν ακριβές δεν άφηναν στον ίδιο περιθώριο να συνεχίσει, κάτι που τον οδήγησε στο να διακόψει και την λήψη των φαρμάκων.

    Στο protothema.gr μίλησε ο συνήγορος υπεράσπισής του, Άγγελος Ηλιόπουλος: «Είχε χάσει τον πατέρα του πρόσφατα, και αυτό όξυνε την ψυχολογική του κατάσταση. Έχει ψυχολογικά προβλήματα και δεν θα έπρεπε να προβεί σε απολογία στον ανακριτή καθώς έπρεπε να είχε προηγηθεί η ψυχιατρική του εξέταση και όχι εκ των υστέρων».

    Οι καταθέσεις των άτυχων γυναικών

    Ο ίδιος, αποκάλυψε ότι οι γυναίκες πάνω στις οποίες έχει ασελγήσει, είναι περίπου εξήντα. Η αστυνομία, ακόμα, έχει πέντε καταθέσεις γυναικών. Οι δύο, τον αναγνώρισαν αλλά οι υπόλοιπες τρεις δεν ήταν σίγουρες αν ήταν αυτός που τις παρενοχλούσε σεξουαλικά.

    Μία εκ των γυναικών, αποκάλυψε πως ο δράστης την ακολούθησε, της επιτέθηκε και έπειτα την τράβηξε από τα μαλλιά και την έσερνε στο πεζοδρόμιο. Για το περιστατικό μίλησαν και οι γονείς της: «Ακολούθησε την κόρη μας και όταν εκείνη μπήκε στην πολυκατοικία μπήκε κι αυτός μαζί της στο ασανσέρ. Τη θώπευσε σε διάφορα σημεία του σώματος, χωρίς να προβεί ευτυχώς σε άλλες χυδαιότητες».

    Η παραδοχή του κατηγορούμενου

    «Όσον αφορά τις επιθέσεις στις κοπέλες τις αποδέχομαι όλες. Δεν ξέρω τι με έπιανε και τις έκανα. Ξαφνικά θόλωνα, όταν έβλεπα νεαρή κοπέλα την έβλεπα σεξουαλικά. Τέτοιου είδους επιθέσεις κάνω πολύ καιρό τώρα, ίσως πάνω από δύο χρόνια. Πιστεύω ότι έχω επιτεθεί σε πάνω από πενήντα – εξήντα νεαρές γυναίκες. Όλες αυτές οι επιθέσεις έχουν γίνει σε διάφορες περιοχές του Πειραιά, όχι στην περιοχή της Καλλιθέας», υποστήριξε.  Μάλιστα, αποκάλυψε πως η τελευταία του επίθεση, έγινε μόλις τρεις ημέρες πριν την σύλληψή του: «Στα βοτσαλάκια της Καστέλας, στις τρεις το μεσημέρι».

    Ακόμη, είπε: «Είχα επιθετική συμπεριφορά και αισθανόμουν έντονη σεξουαλική επιθυμία. Ποτέ όμως δεν έχω βιάσει. Έκανα επιθέσεις τέτοιου είδους σε γυναίκες σε διάφορες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας, στον Καρέα και στο Κουκάκι. Οι γονείς μου με είχαν πάει σε κάποιο ψυχίατρο στο Κουκάκι. Αφού είδα ότι είχα ηρεμήσει σταμάτησα να πηγαίνω σε αυτόν και διέκοψα την αγωγή. Την τελευταία διετία όμως το πρόβλημα επανήλθε». 

    Στην συνέχεια, ζήτησε συγγνώμη από όλες τις κοπέλες που παρενόχλησε «για την αναστάτωση και το φόβο που τους προκάλεσα».

    Από τις καταγγελίες και τις έρευνες που διενεργήθηκαν, έγιναν γνωστά τα εξής: Ο κατηγορούμενος, αφού έβλεπε στον Πειραιά νέες γυναίκες, οι οποίες περπατούσαν μόνες, τις ακολουθούσε με τα πόδια ή την μηχανή του και έφτανε ως την είσοδο της πολυκατοικίας που έμεναν. Στην συνέχεια εισέρχονταν μαζί μέσα και μέσω βίας, ασελγούσε σε εκείνες.

    Στην κατοχή του κάθε φορά, είχε χαρακτηριστικά ενδύματα, δύο αεροβόλα όπλα, μία βαλίστρα και ένα μαχαίρι πεταλούδα, όπως φυσικά και την μηχανή που χρησιμοποιούσε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συνομιλία Μητσοτάκη-Αναστασιάδη για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τσίπρας ενημερώνει τη Βουλή για το Κυπριακό – Όλα έτοιμα στην Κύπρο για την έναρξη των γεωτρήσεων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κεραυνός σε δικαστικό και πολιτικό κόσμο: Η Βασιλική Θάνου προϊστάμενη στο Νομικό Γραφείο Τσίπρα



    ΣΧΟΛΙΑ