ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην παραδοχή πως για το ζήτημα της πετρελαιοκηλίδας δεν έγιναν τα πάντα σωστά προχώρησε ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης.
Τηρώντας σαφείς αποστάσεις από τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς, ο κ. Φίλης είπε πως «θα ήταν ύβρις να ισχυριστεί κανείς ότι όλα έγιναν σωστά».
Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη «Κontranews» ο πρώην υπουργός Παιδείας επισημαίνει: «προφανώς πρέπει να αναζητηθούν και να καταλογιστούν οι ευθύνες σε όλα τα επίπεδα για να μην επαναληφθούν. Το ναυτικό ατύχημα συνέβη κάτω από απροσδιόριστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Συνέβη σε ένα γνωστό περιβάλλον».
Σχετικά με το σενάριο ανασχηματισμού ο κ. Φίλης υποστηρίζει ότι η διακυβέρνηση πρέπει να μπολιαστεί με περισσότερες αριστερές-προοδευτικές αξίες. «Πρέπει να είμαστε, δηλαδή, αυτό που θέλουμε να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κι όχι ένα είδωλο των εξαναγκαστικών μνημονιακών πολιτικών» σημειώνει χαρακτηριστικά.
Σχετικά με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο τονίζει πως σαφέστατα δεν υπάρχει κάποιος καλύτερος και σημειώνει μεταξύ άλλων ότι είναι «μορφωμένος, ειλικρινής, προσηλωμένος στις δεσμεύσεις της χώρας και ταυτοχρόνως με έναν ανοικτό ορίζοντα».
Τέλος, όταν ερωτάται για το ενδεχόμενο να ξαναμπεί στην κυβέρνηση, σημειώνει: «Από μικρό παιδί στην Αριστερά έχω μάθει να συμμετέχω στη συλλογική προσπάθεια για την αλλαγή της κοινωνίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι κανείς ντε και καλά υπουργός! Άλλωστε, αυτό έμπρακτα φάνηκε με τη στάση μου στον περσινό ανασχηματισμό».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σαρωνικός SOS – Πόσο έχουν καθαρίσει Σαλαμίνα, Φάληρο, Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μυλωνάς (Εθνική): Το σχέδιο για χρηματοδότηση μεγάλων project, η διανομή του 60% των κερδών και οι ελπίδες για τα στεγαστικά
- Φωτιά ηλεκτρικού οχήματος σε υπόγειο χώρο
- Snappi: Είσοδος σε πάνω από τρεις ευρωπαϊκές χώρες μέχρι το 2029
- Αναστάσιος Ροζολής (ΣΕΚΠΥ): Χρειάζεται ένα σχέδιο για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας
