• Πολιτική

    O Κατρούγκαλος θεωρεί Fake news την απόσυρση του ενδιαφέροντος του Κατάρ από την Ελλάδα

    • NewsRoom
    Γιώργος Κατρούγκαλος

    Γ. Κατρούγκαλος, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, πρώην υπουργός Εργασίας.


    Την είδηση απόσυρσης της κρατικής εταιρείας επενδύσεων του Κατάρ από κάθε επενδυτική δραστηριότητα στην Ελλάδα, έσπευσε να διαψεύσει με δήλωσή του ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών,  με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Πορτογαλία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, κάνει λόγο για ένα «ακόμη κατασκευασμένο επεισόδιο». Και διαμηνύει ταυτόχρονα πως «όσοι διακινούν τα σενάρια αυτά υπονομεύουν ευθέως το εθνικό συμφέρον».

    Η δήλωση του κ. Κατρούγκαλου, έρχεται μετά την δημοσιοποίηση της επιστολής της θυγατρικής εταιρίας Al Rayyan, της κρατικής επενδυτικής εταιρείας του Κατάρ, στην Ελλάδα, στην οποία αναφέρονταν ότι «τα σχέδια για την Ελλάδα ναυάγησαν , με το ζόρι δεν γίνονται επενδύσεις…».

    Ο κ. Κατρούγκαλος διαβεβαιώνει πως «οι οικονομικές σχέσεις εμπιστοσύνης της Ελλάδας με το Κατάρ» βρίσκονται στο καλύτερο σημείο των τελευταίων χρόνων και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει απόφαση του Κατάρ να αποσύρει το οικονομικό ενδιαφέρον του ιδίου και των επιχειρήσεων του από τη χώρα μας, και προσθέτει: «Όσα δηλώνει η εταιρία Al Rayyan -αν πράγματι τα δηλώνει, γιατί παρόμοια επιστολή δεν έχει περιέλθει στην ελληνική κυβέρνηση- αφορούν αποκλειστικά την ίδια και σε καμία περίπτωση δεν αντανακλούν την πραγματικότητα των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Κατάρ».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέο πλήγμα στην επενδυτική προπαγάνδα της κυβέρνησης: Τα μαζεύει και φεύγει από την Ελλάδα το Κατάρ



    ΣΧΟΛΙΑ