• Πολιτική

    Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει, οι ΑΝΕΛ ψηφίζουν! Πλήρης συμμόρφωση Καμμένου με τις επιταγές Τσίπρα

    • NewsRoom

    Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος.(φωτογραφία αρχείου)


    Με «βαριά καρδιά» ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θ. Παπαχριστόπουλος, ανακοίνωσε από το βήμα της βουλής πως το κόμμα του θα υπερψηφίσει τελικά το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, αποπληρώνοντας με αυτό τον τρόπο την στήριξη του Αλέξη Τσίπρα στον Πάνο Καμμένο στο θέμα του αιτήματος για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

    Έχοντας χάσει πλέον τη δυνατότητα να εκφράσουν εκ του ασφαλούς αντιρρήσεις σε θέματα που έρχονται κόντρα με τη ρητορική τους και το εκλογικό τους κοινό, αφού η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να μην ψηφίζουν νομοσχέδια ή διατάξεις που δεν συγκεντρώνουν την κυβερνητική πλειοψηφί, οι ΑΝΕΛ είναι υποχρεωμένοι να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Προκειμένου να μην χάσουν την εξουσία είναι υποχρεωμένοι πλέον να αφήσουν στην άκρη τις δήθεν κόκκινες γραμμές τους.

    Ο άνθρωπος που «θα μάθαινε τον μικρό Αλέξη να γράφει με το δεξί», όχι μόνο είναι υποχρεωμένος να ρίξει τις ανέξοδες κορώνες αλλά και να υποστηρίξει οτιδήποτε ζητήσει πλέον ο κυβερνητικός του εταίρος. Όσο κόντρα κι αν έρχεται στην ιδεολογία του.

    Ήδη, πέρα από την απόφαση για το νομοσχέδιο της άμεσης αλλαγής φύλου, έκαναν ήδη οι πρώτες ενδείξεις υποχώρησης για το ακόμα σημαντικότερο ζήτημα της τροπολογίας του Σταύρου Κοντονή μέσω της οποίας δύναται να αναγνωριστεί η Τουρκική Ένωση Θράκης.

    Όπως ανέφερε ο Τέρενς Κουίκ οι ΑΝΕΛ δεν αποκλείεται να στηρίξουν τη νέα ρύθμιση για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» όταν αυτή επανακατατεθεί στην Βουλή και εφόσον ενσωματωθούν οι ισχυρές ενστάσεις του κόμματος. Πηγές από τους ΑΝΕΛ εξηγούν πως «είναι αυτονόητο για εμάς πως δεν θα ψηφίσουμε τίποτα που αφήνει «σκιές» στην Θράκη».

    Άλλωστε, όπως ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Εξωτερικών «οι ανησυχούντες της γραφικής αντιπολίτευσης, να είναι βέβαιοι ότι η δεδηλωμένη της κυβέρνησης είναι ακλόνητη και η ενδοκυβερνητική συνοχή απόλυτα αρραγής».

    Όπως σχολίασε ειρωνικά η Σοφία Βούλτεψη της Νέας Δημοκρατίας, «Ο Καμμένος θα αλλάξει και φύλο προκειμένου να κυβερνάει με το ΣΥΡΙΖΑ…»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Κυβέρνηση προστάτεψε τον Πάνο Καμμένο – Απορρίφθηκε η πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κικίλιας: Ο κ. Τσίπρας είναι όμηρος του κ. Καμμένου και του κ. Κουρουμπλή



    ΣΧΟΛΙΑ