• Διεθνής πολιτική

    Ντόρτμουντ: Στην Μέρκελ αναφέρεται η επιστολή ανάληψης – ευθύνης του χτυπήματος

    • NewsRoom
    Μέρκελ

    Α. Μέρκελ


    Χωρίς ακόμα να έχει διασταυρωθεί 100% το ποιος ευθύνεται για τις βόμβες στο πούλμαν της Ντόρτμουντ, με τις Αρχές φυσικά να θεωρούν κατά πάσα πιθανότητα υπέυθυνο το Ισλαμικό Κράτος και τους ανθρώπους του, η επιστολή που βρέθηκε στα χέρια τους για την ανάληψη της ευθύνης της επίθεσης, κάνει λόγο στην Μέρκελ.

    Οι συντάκτες της επιστολής επιτίθενται στην γερμανίδα Καγκελάριο, για τη συμμετοχή γερμανικών πολεμικών αεροσκαφών “Tornado” στις επιχειρήσεις κατά του ίδιου του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

    Το σημείο που αναφέρεται στην Μέρκελ:

    «Αλλά προφανώς, Μέρκελ, ούτε που νοιάζεσαι για τους μικρούς, βρώμικους υποτελείς σου. Τα Tornados σου πετούν ακόμη πάνω απ’ τα εδάφη του Χαλιφάτου για να σκοτώνουν Μουσουλμάνους»

    Εκτός αυτής της αναφοράς, όμως, στην αμέσως προηγούμενη πρόταση, γίνεται σαφής αναφορά στην τρομοκρατική επίθεση των Χριστουγέννων στο Βερολίνο, όπου υπήρξαν 12 νεκροί.

    Η επιστολή είναι γραμμένη σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, όπως είναι λογικό, με τις Αρχές να προσπαθούν να μάθουν όσα περισσότερα μπορούν σχετικά με αυτή. Η έρευνα τους, όμως, δεν αφορά μόνο τους τζιχαντιστές, αλλά οποιονδήποτε ύποπτο, απλώνοντας τα δίχτυα τους προς κάθε κατεύθυνση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αιμίλιος Λιάτσος: Η επαγγελματική πτώση, το πρόβλημα υγείας και τα 2 εκατ. χρέη στο Δημόσιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς έζησε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος τις εκρήξεις δίπλα από το πούλμαν της Ντόρτμουντ: «Είμαστε φοβισμένοι»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ντόρτμουντ: Σοκ στον ποδοσφαιρικό χώρο – Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους οι ποδοσφαιριστές

     



    ΣΧΟΛΙΑ