Πολιτική

Ντόρτμουντ: Από τον γερμανικό στρατό προήλθαν τα εκρηκτικά;

Ντόρτμουντ


Τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση κατά του λεωφορείου της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ, υπάρχει πιθανότητα να προέρχονται από πυρομαχικά που ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας,.

«Τα εκρηκτικά στους σωλήνες-βόμβες που ήταν γεμάτες με μεταλλικά καρφιά, είναι πιθανό να προέρχονται από αποθέματα των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων. Το ενδεχόμενο αυτό, βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση», δημοσιοποίησε σήμερα η εφημερίδα «Welt am Sonntag», επικαλούμενη πηγή των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι αρμόδιες αρχές στην Γερμανία ωστόσο, δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει ποιος έκανε την επίθεση, ενώ οι εισαγγελείς που ασχολούνται με τη διερεύνηση της υπόθεσης εκφράζουν αμφιβολίες για τη γνησιότητα των επιστολών, σύμφωνα με τις οποίες, την επίθεση έκαναν έμπιστοι στο Ισλαμικό Κράτος.

Η εφημερίδα «Bild» έχει δημοσιεύσει την άποψη ενός λειτουργού που συμμετέχει στις έρευνες, σύμφωνα με την οποία, είναι ενδεχόμενο εξτρεμιστές να βρίσκονται πίσω από την επίθεση.

Η ίδια πηγή, δήλωσε ότι για τη χρήση των πυροκροτητών απαιτούνταν ειδικές γνώσεις, οι οποίες δεν είναι εύκολο ν’ αποκτηθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προσοχή εάν πληρώνετε με κάρτα: Ποια είναι η μεγαλύτερη παγίδα στα τεκμήρια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάσχα 2017: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα σήμερα, Μεγάλο Σάββατο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιάννης Κούστας-Σοφία Γιαννικοπoύλου: Η πιο μεγάλη μάχη στις 15 ΜαΐουΣΧΟΛΙΑ