• Top Stories

    Ντόρα Μπακογιάννη: Το τέταρτο μνημόνιο έχει φτάσει ήδη, αλλά χωρίς λεφτά

    Ντόρα Μπακογιάννη

    Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής ΝΔ


    Την άποψη πως τα νέα σκληρά μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση αποτελούν ουσιαστικά ένα τέταρτο μνημόνιο, εξέφρασε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

    «Το τέταρτο μνημόνιο είναι ήδη εδώ αλλά χωρίς λεφτά», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη  σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Κεφάλαιο». Όπως σημείωσε το κόστος της τρίμηνης καθυστέρησης στην αξιολόγηση είναι πάνω από 2,5 δισ. ευρώ «με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς», οι οποίοι προκύπτουν από τα όσα παρουσιάστηκαν στο συνέδριο του Γραφείου Προϋπολογισμού. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι το κόστος για τις συντάξεις είναι 1,2 δισ. ευρώ.

    Η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως «Χρειάζεται αλλαγή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για να μπορέσει η χώρα να βγει από το φαύλο κύκλο της ύφεσης» καθώς όπως είπε, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενδιαφέρεται μόνο για την «αναδιανομή της φτώχειας».

    «Όλες οι χώρες της Ευρώπης είναι σε ανάπτυξη και εμείς στωικά και αριστερά επιμένουμε στην ύφεση», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

    Σε ό,τι αφορά το κλίμα έντασης το οποίο δημιουργεί η Τουρκία, η κ. Μπακογιάννη σχολίασε: «Ο κ. Ερντογάν προσπαθεί να φανατίσει τον τουρκικό λαό με στόχο να κερδίσει το δημοψήφισμα. Φοβάμαι ότι παρασύρθηκε σε μία πολιτική την οποία δεν θα μπορεί εύκολα να την γυρίσει την επόμενη του δημοψηφίσματος».

    Τέλος, δήλωσε ότι η Ευρώπη οφείλει να εφαρμόσει εναλλακτικό σχέδιο για το προσφυγικό, αν η Άγκυρα «τραβήξει το σκοινί» και ακυρώσει τη συμφωνία. «Όμως δεν βλέπω να προετοιμάζεται για κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Επίσκεψη» στο Μαξίμου έκαναν τα μέλη του Ρουβίκωνα: «Ραντεβού στα Βρυξελλάδικα»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προβάδισμα 13 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Palmos

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συνελήφθη ύποπτος για τον ξυλοδαρμό φοιτητή στους Αμπελόκηπους (upd)

     



    ΣΧΟΛΙΑ