• Top Stories

    Νότια Κορέα: Νέες κατηγορίες δωροδοκίας από μεγάλη εταιρεία για την πρόεδρο Παρκ Γκουν-χιε

    • NewsRoom
    Νότια Κορέα, Παρκ Γκουν χιε


    Για μια ακόμα δωροληψία κατηγορούν οι εισαγγελείς στη Νότια Κορέα την καθαιρεθείσα πρόεδρο της χώρας Παρκ Γκουν-χιέ και τον πρόεδρο του ομίλου Lotte, Σιν Ντονγκ-μπιν.

    Για παρόμοια υπόθεση, εξάλλου, έχει ήδη συλληφθεί ο επικεφαλής της Samsung, Τζέι Γ. Λι. Αντίθετα, ο επικεφαλής του ομίλου λιανικής Lotte, κ. Σιν Ντονγκ-μπιν, δεν έχει συλληφθεί προς το παρόν.

    Η Lotte είναι η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρία της Νότιας Κορέας. Δραστηριοποιείται από τον ξενοδοχειακό τομέα και τα καταστήματα λιανικής έως τα τρόφιμα και τα χημικά προϊόντα. Τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζει προβλήματα από το κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων της στην Κίνα από τις αρχές, μετά τη συμφωνία της με τις ΗΠΑ να παραχωρήσει γη για την εγκατάσταση του αμυντικού συστήματος Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) σε περιοχή έξω από τη Σεούλ.

    Ο επικεφαλής του Lotte, Σιν, είναι επίσης κατηγορούμενος σε μια χωριστή δίκη για δωροδοκία, στην οποία εμπλέκονται μέλη της οικογένειάς του που κατηγορούνται για κατάχρηση και παραβίαση εμπιστοσύνης.

    Οι εισαγγελείς κατηγορούν την Παρκ ότι έλαβε 7 δισεκατ. γουόν (6,16 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) από τον Lotte ως χάρες, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

    Η Παρκ κατηγορείται επίσης για κατάχρηση εξουσίας και άσκηση πίεσης σε μεγάλες επιχειρήσεις προκειμένου να συνεισφέρουν κεφάλαια σε μη κερδοσκοπικά ιδρύματα, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σεμπάστιαν Κουρτς: «Οι Βρυξέλλες να σταματήσουν τη φαντασίωση ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ» 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένταση στις σχέσεις της Πιονγκγιάνγκ με το Πεκίνο: Πού το πάει ο Κιμ Γιονγκ Ουν;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σκότωσε ηλικιωμένο και ανέβασε το βίντεο στο Facebook – Ανθρωποκυνηγητό στο Κλίβελαντ



    ΣΧΟΛΙΑ