• Top Stories

    Νίκη Κεραμέως (ΝΔ): Οι μαθητές εμπαίζονται κατ’ εξακολούθηση από το υπουργείο Παιδείας

    Νίκη Κεραμέως, υπουργός Παιδείας

    Νίκη Κεραμέως, υπουργός Παιδείας


    Η τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Κεραμέως κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για προχειρότητα και έλλειψη στόχευσης, με αφορμή το γεγονός της νέας αλλαγής που θα εφαρμόσει το υπουργείο αναφορικά με τον αριθμό των εισακτέων στα Πανεπιστήμια της χώρας.

    Η ανακοίνωση της κας Κεραμέως αναφέρει συγκεκριμένα:

    «Η προχειρότητα και η έλλειψη στόχευσης της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας επιβεβαιώνονται καθημερινά. Οι πανελλαδικές εξετάσεις συνιστούν ύψιστη δοκιμασία για τους μαθητές, οι οποίοι εμπαίζονται κατ’ εξακολούθηση, αντί απερίσπαστοι να επικεντρώνονται στην κορύφωση της προσπάθειάς τους.

    Έτσι, σήμερα, μόλις δύο μήνες πριν τη διενέργεια των εξετάσεων:

    • Τροποποιείται επανειλημμένως με υπουργικές αποφάσεις ο αριθμός των εισακτέων σε σχολές υψηλής ζήτησης
    • Οι επαναληπτικές εξετάσεις είναι αμφιλεγόμενες ως προς το χρόνο διενέργειάς τους και την ισονομία που εξασφαλίζουν απέναντι σε όλους τους υποψηφίους, αφού οι εξεταζόμενοι το Σεπτέμβριο κερδίζουν άλλο ένα δίμηνο προετοιμασίας
    • Παρατηρείται καθυστέρηση στις προκαταρκτικές ενέργειες των πανελλαδικών, όπως ο έλεγχος των συστημάτων μετάδοσης των θεμάτων, που άλλες χρονιές ξεκινούσε από τον Φεβρουάριο.

    Το Υπουργείο δεν διασφαλίζει την αναγκαία σταθερότητα, δεν επιδεικνύει αξιοπιστία, αντιθέτως επιτείνει την αγωνία σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, δημιουργώντας αχρείαστη αναστάτωση».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στοιχεία-σοκ: Αυτό είναι το νέο αφορολόγητο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άρειος Πάγος: Μεγαλύτερος χρόνος παραγραφής για αδικήματα συκοφαντικής δυσφήμισης μέσω Internet ή τηλεόρασης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πάνος Καμμένος: Τα «καυσαέρια» του Κώστα Σημίτη έχουν εισέλθει στη Νέα Δημοκρατία



    ΣΧΟΛΙΑ