Νέο πύρινο μέτωπο ξέσπασε νωρίτερα στη Λεωφόρο Αναβύσσου κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ αυτή την ώρα η κατάσταση είναι καλύτερη. Η καταστροφική πυρκαγιά μέσα σε λίγη ώρα προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε σπίτια, οχήματα και χωράφια στο Λαγονήσι.

Σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αναβύσσου, από το τμήμα της λεωφόρου Καλυβίων μέχρι την Ιερά Μονή Αρκαδίου έχει διακοπεί.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης, απηύθυνε έκκληση μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ να εκκενωθούν τα σπίτια που απειλούνται από τη φωτιά.

Αυτήν την ώρα στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 6 μποφόρ.

Τραυματίστηκαν πυροσβέστες και κάηκαν σπίτια

Εσπευσμένα διακομίστηκαν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας τρεις πυροσβέστες που φέρουν ελαφρά εγκαύματα από τις φλόγες στην επικίνδυνη δασική πυρκαγιά της Αναβύσσου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο ένας πυροσβέστης φέρει εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια, ο δεύτερος στο αυτί και το στέρνο και ο τρίτος στο πρόσωπο, αλλά αναμένεται να λάβουν εξιτήριο σε μερικές ώρες, ίσως και μέσα στην ημέρα.

Από την πυρκαγιά κάηκαν ολοσχερώς 2 εξοχικές κατοικίες, 1 αυτοκίνητο ΙΧ και ένα φορτηγάκι BMW αλλά και αρκετά στρέμματα με ελιές.

Συγκεκριμένα, 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα, μία ομάδα από το πεζοπόρο τμήμα και τρία ελικόπτερα βρίσκονται στο σημείο για να σβήσουν τη φωτιά.


Φωτογραφίες: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πέθανε η 18χρονη Βρετανίδα που είχε νοσηλευτεί με μηνιγγίτιδα στην Κρήτη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα δικαστήρια οι γονείς του μωρού που «πήρε» ναρκωτικά (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας κατά του παράνομου τζόγου – Εξαρθρώθηκε κατάστημα με παράνομα «φρουτάκια» στην Αττική