• Πολιτική

    Νέες αποκαλύψεις για τον ρόλο του B. Σόιμπλε: Ακόμα και το 2016 συνέχισε να ζητά το Grexit!

    Σόιμπλε


    Αμετακίνητος στην σκληρή γραμμή του φαίνεται πως παρέμενε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε, με τις αποκαλύψεις κατά την προεκλογική περίοδο που βρίσκεται στο αποκορύφωμά της.

    Μπορεί να είναι γνωστό πως ο Σόιμπλε ήταν «οπαδός» της εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του Ευρώ, κατά την περίοδο της περιόδου Βαρουφάκη, με την Άνγκελα Μέρκελ να πείθει σε αρκετές περιπτώσεις τον υπουργό οικονομικών της, ωστόσο αυτό που δεν γνωρίζαμε ήταν πως παρέμενε έως και τώρα σταθερός σε αυτή τη θέση.

    Κατά τη αντιπαράθεση που σημειώθηκε στη γερμανική βουλή κατά την τελευταία συνεδρίαση πριν τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα βρέθηκε ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν, και μάλιστα με ιδιαίτερη ένταση. Ειδικά η κόντρα με τον σοσιαλδημοκράτη υπουργό Εξωτερικών, Σ. Γκάμπριελ, αποκάλυψε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες από το τι συνέβη πίσω από τις κλειστές πόρτες του υπουργικού συμβουλίου.

    Συγκεκριμένα, ο Sigmar Gabriel επέκρινε έντονα τη γραμμή Schaeuble στο ελληνικό ζήτημα. «Ακόμη και στα τέλη του προηγούμενου χρόνου (2016)» υποστήριζε «πως η Ελλάδα θα πρέπει να βγει από το ευρώ», είπε χαρακτηριστικά, για να συνεχίσει απευθυνόμενος προς την Angela Merkel: «Δόξα τω Θεώ, τον εμποδίσατε εσείς και άλλοι να συνεχίσει να ακολουθεί αυτή την πολιτική». Σε διαφορετική περίπτωση θα «τιναζόταν η Ευρώπη στον αέρα», όπως είπε.

    Όπως, τέλος, επισήμανε ο κ. Gabriel, η Γερμανία δεν είναι αυτή που πληρώνει για την Ε.Ε., αλλά αυτή που κερδίζει: «Εμείς είμαστε οι οικονομικά κερδισμένοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή είναι η αλήθεια», είπε.



    ΣΧΟΛΙΑ