• Top Stories

    Nέα κακουργηματική κατηγορία για τον επιχειρηματία Λεωνίδα Μπόμπολα

    Λεωνίδας Μπόμπολας


    Αντιμέτωπος με μία νέα κακουργηματική κατηγορία είναι ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για δωροδοκία υπαλλήλων κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

    Η ίδια δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ακόμα δυο προσώπων που συνδέονται με την εταιρία ΗΛΕΚΤΩΡ (ανήκει στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ κατά 90%).

    Η κατηγορία αφορά σε μίζες που φέρονται να δόθηκαν προκειμένου εταιρία συμφερόντων του κ. Μπόμπολα να κερδισει διαγωνισμό στην Κύπρο για έργα στους ΧΥΤΑ Παφου και ΧΥΤΥ Κοσιης Λεμεσού.

    Η έρευνα

    Η έρευνα από τις ελληνικές δικαστικές αρχές αρχισε αμέσως μετά την απόρριψη αιτήματος έκδοσης του Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο.

    Ο επιχειρηματίας είχε συλληφθεί τότε με βάσει το ένταλμα των Κυπριακών αρχών οι οποίες του καταλόγιζαν κατηγορίες για απάτη, κλοπή από δημόσιους λειτουργούς, παράβαση του νόμου περί εσόδων, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, συνωμοσία για καταδολίευση.

    Το συμβούλιο εφετών ωστόσο είχε απορρίψει το αίτημα έκδοσης της Κύπρου θεωρώντας ότι αν τελέστηκε το αδίκημα της δωροδοκίας, η χώρα τέλεσης του είναι η Ελλάδα και ο κατηγορούμενος πρέπει να δικαστεί εδώ.

    Σύμφωνα με τη δικογραφία η εμπλοκή του κ. Μπόμπολα βασίζεται στις καταθέσεις τριών πρώην συνεργατών του στις κυπριακές αρχές, οι οποίοι αρχικά ήταν κατηγρούμενοι στην υπόθεση και τώρα είναι μάρτυρες. Σύμφωνα με τις καταθέσεις αυτές ο Λ. Μπόμπολας γνώριζε για τις δωροδοκίες της εταιρείας του στη Κύπρο.

    Σηύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, η εταιρία ΕΛΛΑΚΤΩΡ συμφερόντων του κ. Μπόμπολα, στην οποία είχε ανατεθεί έργο στον ΧΥΤΑ Πάφου, υπερχρέωνε, από το 2008 έως το 2015, τον δήμο για τη διαχείριση των σκουπιδιών.

    Μιλώντας στους δικαστές του Εφετείου ο Λ. Μομπολας είχε πει:

    “Όλη μου η ζωή είναι αυτός ο όμιλος, όπου απασχολούνται 10.000 άτομα. Ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ εκπροσωπεί την Ελλάδα σε πολλές χώρες είμαστε γνωστοί παγκοσμίως. Βασίζομαι στους συνεργάτες μου. Οι διευθυντές των εταιρειών που εντάσσονται στον ομιλο έχουν αυτουτέλεια. Δε θα μορούσα εγώ σε 55 εταιρείες να δίνω εντολή για πληρωμές της τάξεως των 10.000 ευρώ. Αν γίνανε αυτα τα έκαναν μόνοι τους. Δεν ισχύει τίποτα από αυτα δεν έχω κάνει καμία παράνομη πράξη . Θέλω να δικαστώ στην Ελλάδα. Πιστευω ότι θα δικαστω ψύχραιμα και δίκαια εδώ”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καλά νέα για Ελλάκτωρα και καζίνο Πάρνηθας
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατέρρευσε και η «Ευρώπη» του Φώτη Μπόμπολα
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ.Σμπώκος: Αποδείχθηκε ότι δεν ήμουν το ταμείο του Τσοχατζόπουλου



    ΣΧΟΛΙΑ