• Top Stories

    Mirage 2000: Πώς το πολεμικό αεροσκάφος κατέπεσε στην θάλασσα αλλά δεν βυθίστηκε

    MIrage 2000

    Φωτό: Εurokinissi


    Μηχανική βλάβη αναφέρθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από ένα Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου λίγη ώρα αργότερα κατέπεσε. Αμέσως σήμανε συναγερμός και διαπιστώθηκε πως  το πολεμικό αεροσκάφος ήταν το νούμερο δύο του σχηματισμού και είχε πάρει μέρος σε άσκηση που προέβλεπε εμπλοκή τεσσάρων αεροσκαφών.

    Λίγο αργότερα, ο 28χρονος πιλότος του αεροσκάφους επιχείρησε επανεκκίνηση, με το αεροσκάφος να μην υπακούει στις υποδείξεις, γεγονός που έδειξε πως το μηχανικό πρόβλημα ήταν σοβαρό.

    Έτσι, στις 12:12 μ.μ., ο πιλότος του μαχητικού έλαβε την εντολή από τον αρχηγό του σχηματισμού να εγκαταλείψει το αεροσκάφος.Σημειώνεται πως το ύψος την πτήσης εκείνη την ώρα ήταν στα 500 πόδια μεταξύ Σκύρου και Σύμης, έτσι τράβηξε τους μοχλούς του εκτινασσόμενου καθίσματος και εγκατέλειψε το μαχητικό.

    mirage

    Ο αρχηγός του σχηματισμού ανέφερε το συμβάν αμέσως, έδωσε το στίγμα ενώ ταυτόχρονα σημείωσε πως είδε τον θόλο του αλεξιπτώτου να ανοίγει χωρίς να σημειωθεί κάποια εμπλοκή. Ελικόπτερα από τη Χίο και Λήμνο πήραν εντολή να ξεκινήσουν έρευνα.

    Τα κύματα που έπνεαν στην περιοχή παρέσυραν τη μικρή σωστική λέμβο με τον πιλότο στα δέκα μίλια από το σημείο της πτώσης.

    Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το «Έθνος» το αεροσκάφος λόγω της πορείας του και της μικρής απόστασης που είχε από την επιφάνεια της θάλασσας μετά την εκτίναξη του πιλότου δεν καρφώθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, στη θάλασσα. Μάλιστα, έγινε προσθαλάσσωση με το αεροσκάφος να επιπλέει λόγω της μεγάλης επιφάνειας των φτερών του.

    Αμέσως ξεκίνησε επιχείριση για την ανάκτηση του αεροσκάφους. Αξιοσημείωτο είναι πως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες παρόλο που οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές το σκάφος παρέμεινε στην επιφάνεια ενώ μάλιστα είχε πάρει κλίση προς Εύβοια. Το αεροσκάφος εντοπίστηκε μεταξύ Αγίας Άννας και Κύμης, ανοιχτά από το Σαρακήνικο.

    Πλωτά του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σημείο για να μπορέσουν να δέσουν ώστε να μην βουλιάξει στο βυθό. Άξιο αναφοράς είναι ότι το βάθος στην περιοχή είναι αρκετά μεγάλο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκάλυψη: O ΑΒ Βασιλόπουλος φτιάχνει… τράπεζα. Όλο το παρασκήνιο για το νέο σχέδιο των Ολλανδών της AHOLD

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θωμάς Λιακουνάκος: Άρχισε τα weekend με τη Νατάσα στη Μύκονο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έπεσε αεροσκάφος Mirage 2000 στις Σποράδες – Σώθηκε ο πιλότος



    ΣΧΟΛΙΑ