• Top Stories

    Μενίδι: Από το 2014 οι Αρχές αγνοούν εντολή ελέγχου της περιοχής από τους πολίτες

    • NewsRoom
    Μενίδι


    Το Μενίδι, όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις, είναι μία περιοχή που έχει αφεθεί στο έλεος της, από την πολιτεία. Έχει δημιουργηθεί ένα “άβατο”, μέσα στο οποίο η εγκληματικότητα “οργιάζει”.

    Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», υπάρχει έγγραφο από τις 24 Νοεμβρίου του 2014, στην αστυνομία, -με την ένδειξη μάλιστα “επείγον”- για «αναπροσαρμογή – βελτίωση του εφαρμοζόμενου σχεδίου δράσης», στην περιοχή Αυλίζα Αχαρνών.

    Μάλιστα, το έγγραφο είχε κοινοποιηθεί στις υποδιευθύνσεις Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας Αττικής και στη Δίωξη Ναρκωτικών. ‘Ομως, το γεγονός ότι ακόμη η κατάσταση παραμένει ίδια ή και χειρότερη, αποδεικνύει τόσο τις δυσκολίες επίλυσης του προβλήματος αλλά και την αδιαφορία των αρμοδίων. Το έγγραφο αυτό, παρά το γεγονός ότι ήταν διαμαρτυρίες πολιτών προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που ανέφεραν μεταξύ άλλων τα θέματα της διακίνησης ναρκωτικών και των άσκοπων πυροβολισμών, δεν φαίνεται να απασχόλησε τις Αρχές.

    Αυτό που είχε ζητηθεί από τους αρμόδιους ήταν η «διενέργεια συστηματικών και αιφνιδιαστικών ελέγχων με έντονη αστυνομική παρουσία», η «σε βάθος χρόνου διάρκεια των δράσεων», καθώς και η ενεργοποίηση του πληροφοριακού δικτύου. Οι αστυνομικοί, έπρεπει να εστιάσουν σε δύο πράγματα: 1) η διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, 2) η παράνομη εμπορία, κατοχή και χρήση όπλων. Η διορία που είχε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής για να αναφέρει τα αποτελέσματα, ήταν δύο εβδομάδες έπειτα από την κοινοποίηση του εγγράφου.

    Στα επόμενα τρία χρόνια, μέχρι και σήμερα, παρά το γεγονός ότι έχουν εξαρθρωθεί σπείρες διακίνησης ναρκωτικών και έχουν γίνει δεκάδες συλλήψεις, οι ποσότητες που κατάσχονταν ήταν μικρές αφού οι δράστες είχαν καταφέρει να τις καταστρέψουν. Τα προβλήματα, ακόμα, δεν έχουν λυθεί και μάλιστα σε αυτά, προστέθηκαν και άλλα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ξεχείλισε η οργή των κατοίκων του Μενιδίου – «Δεν έγινε στραβή, χάθηκε παιδί»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μενίδι: Τα λάθη της ΕΛ.ΑΣ. δυσκολεύουν την εξιχνίαση της υπόθεσης – Ποια τα «μελανά σημεία»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χάος στο Μενίδι: Δακρυγόνα, πετροπόλεμος και πυροβολισμοί – «Είμαστε οπλισμένοι, σας περιμένουμε» (video)



    ΣΧΟΛΙΑ