• Top Stories

    Μάρτιν Σουλτς: Παραδέχθηκε την ήττα του στις εκλογές της Ρηνανίας-Βεστφαλίας

    • NewsRoom
    Μάρτιν Σουλτς Μέρκελ εκλογές

    Μάρτιν Σουλτς


    O ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Μάρτιν Σουλτς παραδέχθηκε την ήττα του κόμματός του στις εκλογές της Κυριακής (14 Μαΐου 2017) για το τοπικό κοινοβούλιο στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

    Νωρίτερα, τα exit poll κατέδειξαν ότι το SPD θα λάβει 30,5% των ψήφων, ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άγγελας Μέρκελ θα εξασφαλίσουν το 34,5% των ψήφων.

    «Είναι μια δύσκολη ημέρα για το SPD, μια δύσκολη ημέρα για εμένα προσωπικά: κατάγομαι από αυτό το κρατίδιο, όπου υποστήκαμε ήττα» τόνισε ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Ο Μάρτιν Σουλτς εξέφρασε επιπλέον την υποστήριξή του στην Ανελόρε Κραφτ, την πρώην επικεφαλής της κυβέρνησης της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας, που ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την πολιτική, μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων.

    «Νικάμε μαζί, χάνουμε μαζί… Θα συνεχίσουμε τη μάχη για την 24η Σεπτεμβρίου» υπογράμμισε ο Σουλτς, αναφερόμενος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

    «Είμαστε ένα κόμμα που έχει σφυρηλατηθεί μέσα από τις μάχες, ο δρόμος είναι μακρύς έως τις βουλευτικές εκλογές» σημείωσε επίσης ο ηγέτης του SPD, ενώ υπενθύμισε ότι πριν από πέντε μήνες τα ποσοστά του «φίλου του Εμανουέλ Μακρόν βρίσκονταν στο χαμηλότερο επίπεδο και τώρα εκείνος είναι πρόεδρος» της Γαλλίας.

    Υπενθυμίζεται ότι η Άνγκελα Μέρκελ και οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) εξασφάλισαν τη νίκη στις τοπικές εκλογές της Κυριακής με ποσοστό 34,5%.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άνγκελα Μέρκελ: Νικήτρια στη Ρηνανία-Βεστφαλία – Βαριά ήττα για τον Σουλτς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντόναλντ Τραμπ: Συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη για τις κυβερνοεπιθέσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΟΗΕ: Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Β. Κορέα



    ΣΧΟΛΙΑ