• Top Stories

    Λουκάς Παπαδήμος: Βρήκαν DNA που συνδέεται με την επίθεση

    Παπαδήμος


    Τα στοιχεία που έχουν συλλλέξει οι Αρχές από τα 10 τρομοδέματα τα οποία είχαν εντοπιστεί προ δύο μηνών στα κέντρα διαλογής των ΕΛ.ΤΑ στο Κρυονέρι φαίνεται πως θα δείξουν τον αποστολέα του τρομοπακέτου στον Λουκά Παπαδήμο. Στους φακέλους έχουν βρεθεί γενετικό υλικό και μέρος αποτυπώματος. Η Αντιτρομοκρατική θεωρεί πως πίσω και από αυτό το χτύπημα είναι η οργάνωση των Πυρήνων της Φωτιάς και επικεντρώνεται σε πρόσωπο κλειδί που θεωρείται ένα νεαρό άτομο, Ο ύποπτος λόγω σπουδών έχει πολλές εξόδους από την φυλακή και έτσι καταφέρνει να “ανανεώνει” την οργάνωση.

    Μυστικό έγγραφο από την Αντιτρομοκρατική αποκαλύπτει πως η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είχε υποψίες εδώ και μιαμιση εβδομάδα ότι επίκειτο τρομοκρατικό χτύπημα στην Αθήνα εναντίον πολιτικού προσώπου.

    Όπως αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση, στο εν λόγω έγγραφο  συμπεριλαμβανόταν και το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου ο οποίος έγινε την Πέμπτη στόχος αγνώστων οι οποίοι του είχαν αποστείλει φάκελο παγιδευμένο με εκρηκτικά.

    Στο έγγραφο-προειδοποίηση της Αντιτρομοκρατικής γίνονταν ιδιαίτερη μνεία σχετικά με τις αναφορές προς τον πρώην πρωθυπουργο τόσο από μέλη της “Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς” όσο και στις σημειώσεις που είχαν βρεθεί στην κατοχή της Πόλας Ρούπα, όταν συνελήφθη στην Ηλιούπολη.

    Η Αντιτρομοκρατική φοβόταν για χτύπημα με τρομοδέματα, ακριβώς όπως είχε γίνει και τον περασμένο Μάρτιο, με την αποστολή παγιδευμένων φακέλων σε πρόσωπα και θεσμούς όπως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί.

    Τι κατέθεσε αστυνομικός

    Σύμφωνα με αστυνομικό – φρουρό του πρώην πρωθυπουργού ο παγιδευμένος φάκελος ελέγχθηκε τουλάχιστον τρεις φορές.

    Εν συνεχεία μεταφέρθηκε στα γραφεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος, στην οδό Πανεπιστημίου και πέρασε από το σταθερό μηχάνημα X Ray.

    Ο φάκελος μεταφέρθηκε στη Βουλή από όπου και πέρασε από τον τελευταίο έλεγχο.

    Ειδικοί πυριοτεχνουργοί τονιζουν πως ο εκρηκτικός μηχανισμός ηταν “αόρατος” στα ειδικά μηχανήματα ελέγχου.

    Συγκεκριμένα αποτελουνταν από πυροτεχνική εκρηκτική ύλη προερχόμενη από βαρελότα και πυροτεχνήματα, πυροδοτικό μηχανισμό από αντίσταση λυχνίας παλαιού τύπου και μπαταρία για την τροφοδοσία, και όλα αυτά τοποθετημένα σε “σκαμμένο” βιβλίο.

    Στο μεταξύ ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος χθες επισκέφθηκε στο Νοσοκομείο τον κ. Παπαδήμο, αποκάλυψε με δηλώσεις του πως ο ίδιος ο τραυματίας του είπε πως ο ύποπτος φάκελος είχε ταχυδρομηθεί στο σπίτι του στα Βόρεια Προάστια και από εκεί τον παρέλαβε ο φρουρός του, προκειμένου να τον ελέγξει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Λουκάς Παπαδήμος: Το συγκλονιστικό video που δείχνει αιμόφυρτο τον πρώην πρωθυπουργό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Η Χρυσή Αυγή είναι ο λόγος που έκλεισαν τα επείγοντα και όχι ο Παπαδήμος (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λουκάς Παπαδήμος: Ελεγχόμενη η κατάσταση της υγείας του



    ΣΧΟΛΙΑ