• Top Stories

    Λονδίνο: Εγκλωβισμένη στον πύργο Γκρένφελ τραβάει βίντεο την ώρα της φωτιάς

    • NewsRoom
    Λονδίνο


    To Skynews έφερε στην δημοσιότητα ένα συνταρακτικό βίντεο, μέσα από τον πύργο Γκρένφελ στο Λονδίνο, που δείχνει την τραγική κατάσταση που επικρατούσε την ώρα της πυρκαγιάς.

    Το βίντεο αυτό, μετέδωσε σε πραγματικό χρόνο μέσω Facebook η 30χρονη Ράνια Ίμπραμ. Κανείς δεν ξέρει αν η κοπέλα είναι ζωντανή ή ανήκει στην κατηγορία αγνοουμένων/θυμάτων, μετά την μεγάλη φωτιά.

    Πάντως, την ώρα της “μετάδοσης”, είναι πίσω από την πόρτα του διαμερίσματός της, με τον διάδρομο ακριβώς από έξω να φλέγεται. Μετά από κάποια δευτερόλεπτα, ακούγεται μία γυναίκα να της λέει: «Δεν θα σου κάνει καλό να βρίσκεσαι εδώ. Δεν θα μπορείς να ανασάνεις. Έχεις παιδιά. Ούτε αυτά θα μπορούν να ανασάνουν».

    Εν τέλει, η Ράνια ανοίγει την πόρτα, ο καπνός γεμίζει το διαμέρισμα και καλέι εντός αυτού όσους βρίσκονταν στον διάδρομο. Στη συνέχεια, μέσα στον θόρυβο που προκαλείται από τον βήχα, ακούγεται να προσεύχεται για να σωθεί.

    Θεωρείται πως το βίντεο αυτό, μεταδόθηκε γύρω στις 1:40 τα ξημερώματα, περίπου 45 λεπτά αφού ξεκίνησε η πυρκαγιά. Κοντά στο τέλος του βίντεο, η Ράνια βγαίνει και στο μπαλκόνι και βλέπει τα οχήματα της πυροσβεστικής αλλά και τα ασθενοφόρα. Ξεκίνησε να φωνάζει προς αυτούς, «βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι στον 23ο όροφο. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εδώ», αλλά μάταια. Αφενός ο πανικός και ο χαμός και αφετέρου το μεγάλο ύψος, έκαναν αδύνατο το να ακούσουν οι πυροσβέστες την φωνή της.

    Η εκτίμηση, δυστυχώς, είναι ότι όσοι βρίσκονταν στους τελευταίους ορόφους του κτηρίου, βρήκαν μία “παγίδα θανάτου”.

    https://www.youtube.com/watch?v=FivYLiFo-P0

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λονδίνο: «Βαθιά θλίψη» εκφράζει η Τερέζα Μέι για τα θύματα της πυρκαγιάς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λονδίνο – Βίντεο που κόβει την ανάσα: Πυροσβέστης κινδύνευσε από φλεγόμενα κομμάτια του κτηρίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συναγερμός στις ΗΠΑ – Πυροβόλησαν Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή (upd, video)



    ΣΧΟΛΙΑ