• Top Stories

    Κύπρος: Ο ΟΗΕ έδωσε γραπτή βεβαίωση ότι θα υπάρχει το έγγραφο για ασφάλεια & εγγυήσεις

    • NewsRoom
    Κυπριακό

    Νίκος Αναστασιαδης. Πρόεδρος Κύπρου


    Προτού συναινέσει η ελληνοκυπριακή πλευρά για πραγματοποίηση της Διάσκεψης για την Κύπρο στη Γενεύη στις 28 Ιουνίου, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ζήτησε γραπτώς και εξασφάλισε από τα Ηνωμένα Έθνη ότι θα έχει ετοιμαστεί το κοινό έγγραφο για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

    Ο εκπρόσωπος είπε ότι η συγκεκριμένη διαβεβαίωση δόθηκε από τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Έσπεν Μπαρθ Άιντα.

    Επίσης ανέφερε πως η συμφωνία που ανακοίνωσε στη Νέα Υόρκη ο γγ των Ηνωμένων Εθνών προβλέπει προετοιμασία κοινού εγγράφου, το οποίο πρέπει να είναι συμφωνημένο και όχι ενοποιημένο έγγραφο.

    Πρόσθεσε πως με βάση τη συμφωνία, το θέμα της ασφάλειας θα συζητηθεί αφού προηγηθεί η απαραίτητη προετοιμασία. Παράλληλα, είπε, θα συζητηθούν με τη σειρά, το εδαφικό, το περιουσιακό και η εσωτερική διακυβέρνηση.

    Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Αλίμ Σιντίκ δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι δεν τίθεται θέμα το κοινό έγγραφο να μην είναι έτοιμο εγκαίρως.

    Τόνισε ότι οι προετοιμασίες για τη Διάσκεψη είναι το μόνο θέμα στο οποίο επικεντρώνεται αυτήν τη στιγμή ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα, όπως ζητήθηκε από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και συμφωνήθηκε από τις δύο πλευρές.

    Σημείωσε ακόμη πως ο γενικός γραμματέας και ο ειδικός του σύμβουλος προσβλέπουν στην υποδοχή όλων των μερών στη Γενεύη για παραγωγικές διαπραγματεύσεις.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τερέζα Μέι: «Έχασε» τους 2 στενότερους συνεργάτες της

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατάρ: Συνάντηση Αλ Θάνι-Λαβρόφ στη σκιά της διπλωματικής κρίσης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σταϊνμάγερ: Να αμφισβητούμε τις αποφάσεις μας, να κατανοούμε και τις απόψεις άλλων



    ΣΧΟΛΙΑ