• Top Stories

    Η Κύπρος «έχει σχέδιο» για να αντικρούσει τις απειλές πολέμου της Τουρκίας (video)

    • NewsRoom
    Κύπρος Γεωτρήσεις


    Έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση της Τουρκίας δηλώνει η Κύπρος, έπειτα από τις απειλές πολέμου που εξαπέλυσε η κυβέρνηση Ερντογάν με επίσημη, μάλιστα, επιστολή της προς τον ΟΗΕ.

    Ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Νίκος Χριστοδουλίδης, μίλησε σχετικά με τις απειλές εναντίον της χώρας και των πετρελαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Οικόπεδο 6, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Όπως τόνισε, η κυπριακή κυβέρνηση «έχει σχέδιο για όλα», ενώ  παρακολουθεί «με νηφαλιότητα» τις προσπάθειες της Τουρκίας να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Ωστόσο, δεν πρόκειται να συμμετέχει σε επικοινωνιακά παιχνίδια.

    Διαβεβαιώνοντας ότι έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες, ο Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε πως «δεν πρόκειται να προβούμε σε μία δημόσια αντιπαράθεση με την Άγκυρα», στον απόηχο του προκλητικού εγγράφου που κατέθεσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη, αμφισβητώντας την ΑΟΖ της Κύπρου.

    Η καλύτερη απάντηση στην Άγκυρα είναι, όπως είπε, τα αποτελέσματα του τρίτου γύρου αδειοδότησης για τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ και το τεράστιο ενδιαφέρον από μεγάλες εταιρείες.

    Ακόμα, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε πως σε καμία περίπτωση δε θα επέλεγαν να επενδύσουν σε περιοχές όπου υπάρχουν αμφισβητήσεις.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Νίκος Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει καταστρώσει σχέδιο για να αντιμετωπίσει περαιτέρω προκλήσεις από την τουρκική πλευρά.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Αποφασιστική απόρριψη της επιστολής των Τούρκων από τους Κύπριους για την ΑΟΖ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Με πόλεμο απειλεί, μέσω ΟΗΕ, την Κύπρο και τις πετρελαϊκές εταιρείες η Τουρκία



    ΣΧΟΛΙΑ