• Πολιτική

    Κικίλιας: «Κοροϊδεύει τον κόσμο ο Τσίπρας. Δεν θα γίνουμε συνένοχοι»

    • NewsRoom
    Κοροναϊός

    Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Υγείας


    Άκρως επιθετικός απέναντι στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, κατηγορώντας τον ως ψεύτη απέναντι στον ελληνικό λαό.

    Αφορμή, ήταν η συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ANT-1. Ο Κικίλιας, είπε ότι «από το Μαξίμου και τη μεγάλη ζωή», δεν καταλαβαίνει σε πόσο τραγική θέση βρίσκονται οι Έλληνες. Ενώ στην αρχή τους υποσχέθηκε “λαγούς με πετραχήλια”, πλέον τους έχει γεμίσει με ψέματα και υπερφορολογήσεις, παίρνοντας λεφτά και σπίτια.

    Αναφέρθηκε στο πλεόνασμα του 2016 και ότι προκύπτει από υπερφορολόγηση και κατασχέσεις: «Και σα να μην έφτανε αυτό, εμφανίζεται, χθες στους τηλεοπτικούς δέκτες, να τους κουνάει το δάχτυλο, με αλαζονεία, έπαρση και αυταρέσκεια. Δεν πάει στην κοινωνία αλλά στην οικοδόμηση κομματικού κράτους με τους διορισμούς ημετέρων από τις πόρτες και τα παράθυρα σε φορείς, υπουργεία και κομματικά γραφεία. Του ζητούσαν λέει 42 φορές πάνω τα μέτρα που παίρνει τώρα: 3,6 δισ. μέτρα που φέρνει επί 42 φορές =151,2 δισ. μέτρα. Η επιστήμη και οι Έλληνες σηκώνουν τα χέρια ψηλά! Ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε τον εαυτό του σε γραφικότητα».

    Για το αν θα ψηφίσει η ΝΔ τα αντίμετρα, είπε: «Για να επιστρέψει η κυβέρνηση αντίμετρα στην ελληνική κοινωνία, 2% του Α.Ε.Π., πρέπει να πιάσει πρωτογενή πλεονάσματα 5,5% του Α.Ε.Π. το 2019. Δηλαδή 10 δισ. ευρώ σύνολο. Άρα ξανακοροϊδεύει τον κόσμο. Και εμείς στην απάτη του κ. Τσίπρα, δε θα γίνουμε συνένοχοι. Δεν ψηφίζουμε μέτρα δεν ψηφίζουμε αντίμετρα. Η χώρα είναι σε λάθος δρόμο και η ελληνική κοινωνία βυθίζεται στην αβεβαιότητα».

    Δεν παρέλειψε να τονίσει για παραμύθια περί εξόδου από τα Μνημόνια αλλά και για την “τούμπα” που έχει κάνει απέναντι σε αρκετούς ομολόγους του: «Πώς θα μας βγάλει από τα Μνημόνια αφού έχει συμφωνήσει σκληρά μέτρα μετά το 2018; Λέει ψέματα! Έχει ήδη δεχτεί και φέρνει, 4ο Μνημόνιο, με υψηλά πλεονάσματα για πολλά χρόνια και χωρίς χρηματοδότηση. Δεν έχει πάρει τίποτα για το χρέος, γιατί στα μάτια των εταίρων μας είναι αναξιόπιστος και ούτε αυτό που έχει προσυμφωνηθεί δεν του δίνουν».

    «Τι και αν από το “Go Back κ. Μέρκελ” έγινε χτες «η ανοιχτόμυαλη ηγέτης» ή από το «όσοι δεν είναι καλά στη ψυχή τους δε μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας τους ούτε της Ευρώπης» που είχε πει φωτογραφίζοντας τον κ. Σόιμπλε, χτες έγινε «ένας πολύ σοβαρός και σεβαστός πολιτικός αντίπαλος που είναι σε μια συμμαχική κυβέρνηση. Βολικός ο κ. Τσίπρας για τα ξένα συμφέροντα»

    Τέλος, επευφήμησε τον πρόεδρο του κόμματός του και έδειξε αισιοδοξία: «Ξεχειλίζει η οργή των Ελλήνων, γιατί έχουν καταλάβει, ότι δεν υπάρχει κάτι που δε θα έδινε, για την καρέκλα. Η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα με ένα πρόγραμμα μείωσης της φορολογίας, μείωσης των δαπανών του κράτους, επενδύσεων, νέων θέσεων εργασίας και στήριξης των αδυνάμων. Η αλήθεια θα κερδίσει το ψέμα. Οι Έλληνες θα ανταμειφθούν για τους κόπους τους. Η χώρα θα τα καταφέρει. Η Ελληνική κοινωνία το αξίζει και το μπορεί. Πλέον όλοι καταλαβαίνουν ότι ικανή και αναγκαία συνθήκη, είναι να φύγει η πιο αποτυχημένη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σε τελικό στάδιο η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης της Attica Bank

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΦΚΑ: Παράταση έως τις 12 Μαΐου για τις εισφορές Μαρτίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προμότ Λαϊνόπουλος: Σε πλειστηριασμό ακίνητο στην Γλυφάδα



    ΣΧΟΛΙΑ