• Top Stories

    Καιρός: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις σήμερα

    • NewsRoom
    καιρός


    Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, βαθμιαία αυξημένες στα δυτικά και βόρεια τμήματα, με βροχές και τοπικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι στη Δυτική Ελλάδα, το Ιόνιο και τη Μακεδονία και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017. Τα φαινόμενα στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά, αλλά τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν, ενώ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική.

    Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 22 έως 36 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 19 έως 38 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 22 έως 33 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη έως τους 35 βαθμούς (τοπικά στη Βόρεια Κρήτη έως τους 38 βαθμούς), 22 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και αργότερα ισχυροί 6 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου σταδιακά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ και στον Κορινθιακό Κόλπο σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.

    Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες κυρίως στα νότια τμήματα και αυξημένη υγρασία τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς, αλλά στα παραθαλάσσια τμήματα η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες μέτριοι 4-5 μποφόρ, αλλά τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ.

    Ηλιοφάνεια με νεφώσεις τις απογευματινές ώρες και πιθανότητα για τοπικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα μέτριοι 4-5 μποφόρ, με σημαντική εξασθένηση τις βραδινές ώρες.



    ΣΧΟΛΙΑ