• Πολιτική

    «Κάτω από τον Παρθενώνα κανείς δεν πρόκειται να ξαναδεί την φοβερή Τρόικα»

    • NewsRoom


    Εκτενές δημοσίευμα για την Ελλάδα φιλοξενεί η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera. «Κάτω από τον Παρθενώνα κανείς δεν πρόκειται να ξαναδεί την φοβερή Τρόικα», γράφει η εφημερίδα.

    Ο αρθρογράφος βασιζόμενος σε στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών κάνει λόγο για ουσιαστική οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας.

    H Corriere γράφει ότι κάποτε η Αθήνα ήταν ο αδύναμος κρίκος της Ευρώπης. Ωστόσο «οι προβλέψεις οικονομικής ανάπτυξης για το 2018, που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση της Αθήνας», περιέχουν νούμερα «τα οποία θα ήταν αδύνατον να διανοηθεί κανείς μέχρι πριν από δύο χρόνια». Για το έτος 2018 προβλέπεται αύξηση του ΑΕΠ 2,4% και πρωτογενές πλεόνασμα 3,57% του ΑΕΠ, αναφέρει η ιταλική εφημερίδα επικαλούμενη επίσημες πηγές.

    Η Corriere della Sera, τέλος, υπογραμμίζει ότι «κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, και ο αυστηρός πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ, προέβλεψε ότι η Ελλάδα θα βγει καθαρή από τα διεθνή μνημόνια».

    Δηλώσεις και στοιχεία, που οδηγούν την γνωστή ιταλική εφημερίδα στο συμπέρασμα ότι «κάτω από τον Παρθενώνα κανείς δεν πρόκειται να ξαναδεί την τρομερή τρόϊκα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παράταση για τα αδήλωτα κεφάλαια: Πού αποσκοπεί και τι κρύβει;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λεβέντης για αλλαγή φύλου: Δεν μπορώ να ψηφίσω κάτι που δεν εγκρίνει η κυρία Νατάσα! (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δημόσιο και αξιολόγηση: 7 στους 10 υπαλλήλους υπουργείων συμμετέχουν στη διαδικασία



    ΣΧΟΛΙΑ