• Top Stories

    Καλλιάνος: «Έρχεται καυτό Σαββατοκύριακο – Στους 39 βαθμούς ο υδράργυρος»

    Σαββατοκύριακο


    Αφού η “Μέδουσα” ήρθε, άφησε το στίγμα της και έφυγε, ήρθε η ώρα ο καιρός να ξαναθυμίσει σιγά – σιγά καλοκαίρι.

    Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, παρά το γεγονός ότι νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ επικρατεί λίγο κρύο, μέχρι το Σαββατοκύριακο, ο υδράργυρος θα ανεβαίνει καύσωνας,σταδιακά μέρα με τη μέρα και θα φτάσουν σε κανονικά επίπεδα για την εποχή.

    Βέβαια, μέχρι το Σάββατο, οι βοριάδες στο Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί και αυτός είναι ο λόγος που μέχρι το Σάββατο θα κρατηθούν πιο χαμηλές οι θερμοκρασίες.

    Όμως, από την Κυριακή, οι βοριάδες θα νικηθούν από τις θερμές αέριες μάζες από την Βόρεια Αφρική και θα φέρουν μίνι καύσωνες και πάλι.

    Το Σάββατο στους 36 με 37 βαθμούς η θερμοκρασία

    Εκτός από κάποιες μπόρες ή ακόμη και μεμονωμένες καταιγίδες που θα εκδηλωθούν αύριο Πέμπτη στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τμήματα, ο καιρός στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι καλός. Και όταν λέω καλός, εννοώ σχεδόν αίθριος με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Έτσι, το Σάββατο η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 35-36°C στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα και ενδεχομένως τους 36-37°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές. 

    Κυριακή,  η πιο ζεστή μέρα μετά από καιρό – Στους 38 με 39 βαθμούς ο υδράργυρος

    Λόγω της εξασθένησης των βοριάδων στο Αιγαίο, η Κυριακή θα είναι ακόμα πιο ζεστή ημέρα. Φαίνεται ότι ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 38-39°C στις ευαίσθητες (ευπαθείς) στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής Ελλάδας. 

    Δευτέρα και ιδιαιτέρως Τρίτη (ίσως και Τετάρτη),θα έχουμε  καύσωνες με τις μέγιστες τιμές του υδραργύρου να προσεγγίζουν τους 40-41°C σε αρκετές πεδινές ηπειρωτικές περιοχές και πιθανώς τους 42°C σε αυτές που είναι ευπαθείς στη ζέστη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 5+1 πισίνες που μόλις άνοιξαν στην Αθήνα και μπορείς να τις επισκεφτείς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να απολαύσετε τη θάλασσα με ασφάλεια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι 8 καλύτερες «κρυμμένες» παραλίες της Ελλάδας (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ