• Πολιτική

    Κ. Μητσοτάκης: Να δημιουργήσουμε κίνητρα επιστροφής για τους νέους που εγκατέλειψαν τη χώρα

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης Νέα Δημοκρατία ΝΔ

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας


    Τα βέλη του εναντίον την κυβερνητικής ανεπάρκειας στον τομέα των επενδύσεων έστρεψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην στην παρουσίαση του βιβλίου των Παναγιώτη Λιαργκόβα και Χρήστο Παπαγεωργίου, «Το ευρωπαϊκό φαινόμενο: Η ενοποίηση και οι προσπάθειες υλοποίησης της ιδέας».

    Ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε ιδεοληψία, τυχοδιωκτισμό και ανεπάρκεια στην κυβέρνηση, τα οποία οδήγησαν στο να έχουν ήδη χαθεί μεγάλες ευκαιρίες. «Την ώρα που όλη η Ευρώπη καταλάβαινε την ανάγκη χαλάρωσης της λιτότητας, η σημερινή Κυβέρνηση με την ανεύθυνη τακτική της όχι μόνο έβλαψε τη χώρα, αλλά έχασε την ευκαιρία βελτίωσης των δημοσιονομικών μας στόχων, εγκλωβίζοντας την Ελλάδα σε μακρά λιτότητα για πολλά ακόμα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

    Όπως εξήγησε, η Ελλάδα παραμένει λόγω της κυβερνητικής ανευθυνότητας, « μεταρρυθμιστικά δυσκίνητη, δημοσιονομικά επισφαλής και αναπτυξιακά χωρίς προσανατολισμό. Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ο χρόνος περνά αμείλικτα και οι ευκαιρίες χάνονται η μία μετά την άλλη».

    Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «Μετά από τόσα χρόνια ύφεσης και στασιμότητας το ελατήριο της ελληνικής ανάπτυξης μπορεί και πρέπει να εκτιναχθεί. Αν κάτι το εμποδίζει είναι οι αλλοπρόσαλλες επιλογές της σημερινής κυβέρνησης. Οι ιδεοληπτικές αμφιθυμίες στην προσέλκυση επενδύσεων και ιδίως η υπερφορολόγηση».

    Βασικός μας στόχος να μειώσουμε το Brain Drain

    Αναφέρθηκε στο Brain Drain λέγοντας ότι δυσκολεύει σημαντικά τις οικονομικές μας προοπτικές. Και αυτή είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες της αυριανής μεταρρυθμιστικής κυβέρνησης. Να δημιουργήσει τα κίνητρα επιστροφής δεκάδων χιλιάδων νέων, δημιουργικών ανθρώπων που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα μας. Για παράδειγμα, δεν μπορεί να είναι ανεκτό μία χώρα να φορολογεί με εξωπραγματικούς συντελεστές την εργασία, όπως συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, ωθώντας στη μετανάστευση τα πιο εξειδικευμένα στελέχη της.

    Αναφέρθηκε στην πορεία της Ευρώπης επισημαίνοντας τον κίνδυνο του λαϊκισμού: «Όμως όπως μας υπενθύμισαν οι εκλογές στην Αυστρία, με την άνοδο της ακροδεξιάς, οι δυνάμεις του λαϊκισμού και του στείρου εθνικιστικού Ευρωσκεπτικισμού παραμένουν ισχυρές.
    Σε όλη την Ευρώπη σημειώθηκε άνοδος του ευρωσκεπτικισμού – σε ορισμένες χώρες τέτοιου είδους κόμματα βρίσκονται στην κυβέρνηση. Τα αίτια της κρίσης είναι πολλά. Καταρχάς υπάρχουν δομικές αδυναμίες στην αρχιτεκτονική της Ευρώπης και της Ευρωζώνης, τις οποίες δεν μπορούμε να παραβλέπουμε. Είναι επίσης γεγονός ότι η ΕΕ συχνά αποτέλεσε άλλοθι για την επιβολή δυσάρεστων μέτρων σε εθνικό επίπεδο. Σήμερα όμως οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις ανασυντάσσονται. Οι ευρωσκεπτικιστές ηττήθηκαν σε πολλές και σημαντικές χώρες της Ευρώπη».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ. Στουρνάρας: «Η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης προϋπόθεση για την συζήτηση για το χρέος»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Το Υπ. Οικονομικών παραδέχεται την τρύπα στα έσοδα – Επίθεση στα ΜΜΕ για ημιμάθεια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δραματικά στοιχεία από τη Eurostat: Σε συνθήκες φτώχειας ζει ένας στους τρεις Έλληνες



    ΣΧΟΛΙΑ