• Top Stories

    Κ. Φιλιππίδης: Ζητά από το ΟΑΚΑ αποζημίωση για τον τραυματισμό του

    Φιλιππίδης ΟΑΚΑ

    Κώστας Φιλιππίδης, πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ


    Αποζημίωση 538.000 ευρώ διεκδικεί από το ΟΑΚΑ ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ Κώστας Φιλιππίδης. Θεωρεί υπεύθυνη τη διοίκηση του Σταδίου για τον πρόσφατο τραυματισμό του επειδή δεν φρόντισε να κλειστεί μία λακούβα στο χώρο προπόνησης του, παρά τα επανειλημμένα αιτήματά του.

    Στην αγωγή που κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, ο παγκόσμιος πρωταθλητής περιγράφει τον τραυματισμό του στις 19 του περασμένου Ιούνη:

    «Επιχειρούσα κατά την διάρκεια της προπόνησής μου, το τελευταίο βήμα πριν το άλμα. Εξαιτίας κακοτεχνίας του ταρτάν, από παράνομη δηλαδή και υπαίτια παράλειψη του εναγομένου (ΟΑΚΑ) το οποίο υποχρεούται να διατηρεί το ταρτάν του μοναδικού διαδρόμου για το άλμα επί κοντώ σε άριστη κατάσταση, προς προστασία των αθλητών ώστε ανεμπόδιστα και χωρίς διακινδύνευση να εκτελούν το προπονητικό τους έργο, πάτησα στο κομμάτι ταρτάν που κάλυπτε την λακκούβα, το οποίο υποχώρησε με αποτέλεσμα το πόδι μου να βρεθεί στην παραπάνω λακκούβα, μήκους 50 εκατοστών, βάθους 3 εκατοστών και πλάτους 15 εκατοστών».

    Ο επικοντιστής υπέστη ρήξη έσω μηνίσκου αριστερού γόνατος, με αποτέλεσμα, όπως λέει, να μείνει εκτός σημαντικών αγώνων στους οποίους θα συμμετείχε με αξιώσεις για την κατάκτηση μεταλλίων ενώ είχε προπληρώσει εισιτήρια και διαμονή για τον ίδιο και τον προπονητή του Δημήτρη Κυτέα.

    Ο Κώστας Φιλιππίδης υποστηρίζει ότι η λακκούβα στο μοναδικό χώρο όπου μπορούσε να προπονηθεί υπάρχει εδώ και 4 χρόνια.

    Όπως λέει «όλη αυτή τη χρονική περίοδο, καλυπτόταν πρόχειρα από κομμάτι ταρτάν».

    Ο σοβαρός τραυματισμός του είχε σαν αποτέλεσμα να μείνει εκτός γηπέδων κι ενώ είχε μπροστά του τρεις διεθνείς αγώνες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εισαγγελέας: Ενοχή Ανδρέα Γεωργίου για παράβαση καθήκοντος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία: Πνίγηκε ο 13χρονος γιος παλιού παίκτη του Ολυμπιακού



    ΣΧΟΛΙΑ