• Top Stories

    Handelsblatt: To Παρίσι προτείνει σύνδεση του ελληνικού χρέους με την ανάπτυξη

    Handelsblatt

    (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Το Παρίσι πρότεινε οι ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους να συνδεθούν με την ανάπτυξη της οικονομίας αναφέρει Handelsblatt, επικαλούμενη πηγές, τις οποίες δεν κατονομάζει.

    «Αν η Αθήνα τα πηγαίνει καλά οικονομικά, το χρέος θα αποπληρώνεται κανονικά. Αν όχι, τότε θα επιμηκύνονται οι προθεσμίες αποπληρωμής» γράφει η γερμανική οικονομική εφημερίδα, για να προσθέσει πως «η γερμανική κυβέρνηση βλέπει με σκεπτικισμό και αυτή την πρόταση».

    Επίσης, το δημοσίευμα της Handelsblatt αναφέρεται στις «προσπάθειες των ευρωπαϊκών θεσμών να πείσουν το ΔΝΤ να βελτιώσει τις προβλέψεις του για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ώστε κατά συνέπεια να μειωθεί και η ανάγκη για μέτρα ελάφρυνσης του χρέους». Η εφημερίδα επικαλείται έγγραφο της Κομισιόν που προβλέπει τρόπους για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση ευρωπαϊκών πόρων από την Αθήνα, καλύτερη πρόσβαση της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά ταμεία και μεγαλύτερη δραστηριοποίηση επενδυτικών τραπεζών. Πάντως, η εφημερίδα του Ντίσελντορφ εκτιμά ότι «το ΔΝΤ δεν φαίνεται διατεθειμένο να υποχωρήσει».

    Πηγή: Deutsche Welle



    ΣΧΟΛΙΑ