• Top Stories

    H διαβόητη σπείρα της Μυκόνου, η λεία των χιλιάδων ευρώ από βίλες και ο αρχηγός

    • NewsRoom
    Μύκονος


    H συνολική αξία των αφαιρεθέντων χρημάτων και αντικειμένων από βίλες και τουριστικά καταλύματα στη Μύκονο ανέρχεται στις 93.750 ευρώ, σύμφωνα με την αστυνομία που εξάρθρωσε την τετραμελή σπείρα.

    Στο πλαίσιο σκιαγράφησης της εγκληματικής τους δράσης εξιχνιάστηκαν εννέα κλοπές, τις οποίες διέπραξαν το χρονικό διάστημα από 05.08 έως 18.09.2017 σε διαφορές περιοχές της Μυκόνου.

    Έβαζαν στο μάτι τιμαλφή και ηλεκτρονικά

    Μετά από συνδυαστική διερεύνηση στοιχείων εξακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι έχοντας οργανωμένη δομή και διακριτούς ρόλους επιδίδονταν συστηματικά σε κλοπές αντικείμενων (τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές κ.ά.), ταξιδιωτικών εγγράφων και χρημάτων από κατοικίες και εξοχικά-τουριστικά καταλύματα.

    Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τεσσάρων υπηκόων Αλβανίας ηλικίας 23, 25, 26 και 31 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για συγκρότηση εγκληματικής ομάδας και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

    Ο αρχηγός επιτέθηκε στους αστυνομικούς

    Ένας από τους φερόμενους ως δράστες με αρχηγικό ρόλο στη σπείρα, ο 23χρονος, εντοπίσθηκε το πρωί της Παρασκευής κατά τη διάρκεια στοχευμένων ελέγχων και προκειμένου να αποφύγει την προσαγωγή του επιτέθηκε στους αστυνομικούς, οι οποίοι κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν. Επιπλέον, προέκυψε ότι διέμενε παράνομα στη χώρα μας και συνελήφθη.

    Σε χώρο που χρησιμοποιούσε ο 23χρονος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος προϊόντων κλοπής και διάφορα χρηματικά ποσά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Oι οπαδοί του εξαφανισμένου Σώρρα έκαναν πορεία με 30 αυτοκίνητα στο Ηράκλειο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξοργισμένος ο Δ. Γιαννακόπουλος με μερίδα οπαδών – «Στο όριο να φύγει από τον σύλλογο»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Την σελίδα που δημοσιεύονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί έριξαν οι Anonymous

     



    ΣΧΟΛΙΑ