• Top Stories

    Γραμμή άμυνας στήνει η Πυροσβεστική για να μην περάσει η πυρκαγιά στο Καπανδρίτι

    • NewsRoom


    Το Μικροχώρι και το Μετόχι, είναι η «γραμμή άμυνας» των δυνάμεων πυρόσβεσης, που δίνουν τιτάνια μάχη για να εμποδίσουν περαιτέρω επέκταση της μεγάλης πυρκαγιάς και να αποτρέψουν έναν πραγματικό όλεθρο για την Αττική.

    «Είναι πολύ κρίσιμη ώρα» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο οποίος βρίσκεται συνεχώς από χτες στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

    «Το Μικροχώρι και το Μετόχι», τόνισε», είναι το στρατηγικό σημείο άμυνας, που ελπίζω να κρατήσει μέχρι το βράδυ».

    Το μεγάλο βάρος των προσπαθειών του μηχανισμού, έχει πέσει εκεί, με στόχο να μην περάσει η πυρκαγιά τον λόφο προς το Καπανδρίτι, κάτι που απειλεί εδώ και ώρα, γιατί σε αυτή την περίπτωση, όπως λένε οι επικεφαλής των επιχειρήσεων, η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη.

    Η αντιμετώπιση της πυρκαγιάς μέχρι το βράδυ θεωρείται καθοριστική, καθώς αύριο προβλέπεται ενίσχυση των ανέμων.

    Μάχη σε Βαρνάβα και Σέσι Γραμματικού

    Τον ίδιο αγώνα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και προς την πλευρά του Βαρνάβα, καθώς και προς το Σέσι Γραμματικού, όπου όμως φαίνεται η κατάσταση είναι καλύτερη από το Καπανδρίτι.

    Η φωτιά πάντως είναι εκτός ελέγχου, καθώς, εκτός από τα τρία βασικά μέτωπα, οι φλόγες έχουν ανοίξει σε πολύ μεγάλη περίμετρο και υπάρχουν συνεχείς και μεγάλες αναζωπυρώσεις στον Κάλαμο και το υπόλοιπο κομμάτι από το οποίο πέρασε η πυρκαγιά.

    Σε συνδυασμό της μεγάλης θερμότητας που αναπτύσσεται με τις ριπές αέρα που φουντώνουν την πυρκαγιά, η εικόνα γίνεται εφιαλτική και είναι πολύ δύσκολο να πλησιάσουν οι πυροσβέστες τις εστίες της πυρκαγιάς.

    Πέρα από το κύριο πρόβλημα της πυρκαγιάς, λόγω της μεγάλης έκτασης της, δημιουργείται πρόβλημα και στην Αθήνα, όπου ήδη έχει γίνει αποπνικτική η κατάσταση από τον καπνό, που καλύπτει σαν πέπλο την πόλη, ενώ άρχισαν ήδη να μεταφέρονται και αποκαΐδια από τους βόρειους ανέμους που πνέουν στην Αττική.

    (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αγωνία στην Αμαλιάδα: Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι κάτοικοι στον οικισμό Ανάληψη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Ζάκυνθος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σε πύρινο κλοιό η χώρα: Σε ένα 24ωρο εκδηλώθηκαν 91 πυρκαγιές

     



    ΣΧΟΛΙΑ