• Top Stories

    Γιατί δεν μπορεί η κυβέρνηση να μετατρέψει τα 140 προαπαιτούμενα σε νόμους;

    • NewsRoom
    Προαπαιτούμενα


    Αδυναμία φαίνεται να παρουσιάζει η κυβέρνηση, στην μετατροπή των 140 προαπαιτουμένων σε νόμους, καθώς αποδεικνύεται πως είναι μια τρομερά καταπονητική διαδικασία.

    ‘Οπως λέγεται, ο χρόνος πιέζει όλο και περισσότερο και πρέπει να διευθετηθούν πολλά πράγματα. Μεταξύ άλλων, η πλήρης συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης – δανειστών, ως προς τα προαπαιτούμενα. Για αυτό και κλείνονται οι κυβερνώντες επί ώρες στο Μαξίμου και συζητούν διαρκώς.

    Όταν αυτά υιοθετηθούν, τότε η ελληνική πλευρά θα έχει τελειώσει με το δικό της κομμάτι υποχρεώσεων για την αξιολόγηση και θα περιμένει. Το αν η υπομονή θα είναι θετική, δηλαδή αν θα υπάρχει πρόοδος μεταξύ των δανειστών ώστε να συμφωνηθεί ελάφρυνση του χρέους, θα φανεί με τον καιρό.

    Αυτός είναι και ο λόγος που ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναχωρεί σήμερα για την Κίνα, καθώς θέλει ο ίδιος να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις. Μάλιστα, αναμένεται να βρεθεί και προσωπικά με την Κριστίν Λαγκάρντ, διεθύντρια του ΔΝΤ, στο Πεκίνο, για να πιέσει καταστάσεις ώστε να βρεθεί σύντομα μια λύση.

    Αν βρεθεί, φυσικά, αυτόματα θα σημαίνει επιστροφη του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE. Ειδάλλως, η επόμενη δόση θα εκταμιευτεί, αλλά οι επιθυμίες της κυβέρνησς για επιστροφή στις διεθνείς αγορές, θα μειώνονται σταδιακά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γεωπονική: Αδελφός μέλους των Πυρήνων της Φωτιάς ο ένας δράστης της ληστείας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη! Το εισαγγελικό έγγραφο που μπορεί να στείλει πίσω στη φυλακή τον Άκη Τσοχατζόπουλο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σήμερα η Σύνοδος των G7 – Στο τραπέζι το θέμα του ελληνικού χρέους11/05/2017



    ΣΧΟΛΙΑ