• Top Stories

    Γαβρόγλου: «Κανείς δεν θα πειραματιστεί στις πλάτες των μαθητών» (video)

    • NewsRoom
    Γαβρόγλου

    Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου


    Σίγουρος και αποφασιστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, για το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ειδικά για το θέμα της επαναφοράς του ασύλου.

    Δεν παρέλειψε να πετάξει και το μπαλάκι στους φοιτητές, υποστηρίζοντας ότι δεν φταίει το νομοσχέδιο αν πάει πίσω η ανώτατη εκπαίδευση, αλλά η ανευθυνότητα των φοιτητων για τα θέματα που τους αφορούν αποκλειστικά.

    Στην συνέχεια, άφησε και σπόντες για τους επικριτές της κυβέρνησης: «Τις συναλλαγές τις έκαναν οι φοιτητές ή και οι καθηγητές; Βλέπω τώρα πρώην πρυτάνεις με άρθρα πύρινα όταν όλοι γνωρίζουμε πώς έγιναν πρυτάνεις».

    Σε ότι αφορά το άσυλο, θεωρεί επικίνδυνα τα λεγόμενα των Μητσοτάκη – Θεοδωράκη περί αυτού και συνεχίζει: «Θα επιμείνω στο θέμα της επαναφοράς του ασύλου, είναι τρεις σειρές σε ένα κείμενο 100 και πλέον σελίδες».

    Πώς θα είναι όμως σχεδιασμένο το νέο λύκειο; Ο υπουργός απαντάει ότι «τα παιδιά θα γνωρίζουν την αρχιτεκτονική πριν τον Σεπτέμβριο. Η Α Λυκείου θα είναι ίδια πάνω κάτω, η Β και Γ Λυκείου θα αναμορφωθεί πλήρως και αυτό θα αφορά παιδιά που θα πάνε τώρα στην Α Λυκείου».

    Για το απολυτήριο, η άποψή του είναι η εξής: «Για το τέλος-τέλος της διαδρομής δίνεις εξετάσεις παίρνεις απολυτήριο και μπαίνεις στη σχολή».

    Σχόλιο έκανε και για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και τα απαιτητικά θέματα των Μαθηματικών: «Δεν καταστρέψαμε κανέναν. Αν κάποιος ήταν διαβασμένος έφτανε το 18 και για το έξτρα ήθελε λίγο παραπάνω σκέψη».

    «Να είναι σίγουροι ότι κανείς δεν θα πειραματιστεί στις πλάτες των μαθητών. Προφανώς θα υπάρξουν αναταράξεις και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

    Συνέχισε, μιλώντας για την αλλαγή στο μάθημα της ιστορίας, «σε όλα τα μέρη του κόσμου υπάρχει μια διάσταση στη δημόσια ιστορία και το αποτέλεσμα των ερευνών της ιστορίας, το επόμενο βήμα για το υπουργείο Παιδείας θα είναι μια επιτροπή για θέματα φυσικών επιστημών που θα συγκροτηθεί αυτή την εβδομάδα»

    Έκλεισε την ομιλία του, αναφερόμενος στην είσοδο των παιδιών Ρομά στα ΤΕΙ, χωρίς εξετάσεις: «Εμείς θέλουμε να ενισχύσουμε τα παιδιά των Ρομά που τελειώνουν τα Λύκεια. Ούτε πολύ κόσμος είναι αυτός ούτε θα καταρρεύσει το πράγμα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κλάους Ρέγκλινγκ: Στις επόμενες διασώσεις χωρών δεν θα συμμετάσχει το ΔΝΤ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: POS: Ξεκινούν οι κληρώσεις των 1.000 ευρώ για 1.000 τυχερούς το μήνα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ραντεβού στο Σύνταγμα έχουν δώσει για σήμερα οι «Παραιτηθείτε»

     



    ΣΧΟΛΙΑ