• Top Stories

    Εύοσμος: Θρήνος για τα 4 παιδιά που χάθηκαν στην άσφαλτο – Τα αναπάντητα «γιατί» και τα λουλούδια

    Εύοσμος


    Μουδιασμένο είναι πανελλήνιο από τον τραγικό χαμό τεσσάρων παιδιών ηλικίας 17 έως 19 ετών, τα ξημερώματα της Τρίτης, σε τροχαίο στον Εύοσμο.

    Το νήμα της ζωής των νεαρών κόπηκε όταν το αυτοκίνητο μάρκας Volvo στο οποίο επέβαιναν πέντε άτομα εξετράπη -για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο- της πορείας του και προσέκρουσε σε τσιμεντένιο τοιχίο και στη συνέχεια σε περίφραξη.

    Από την πρόσκρουση έχασαν τη ζωή τους τρεις 17χρονοι και ένας 19χρονος, ενώ ένας 17χρονος μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο ΑΧΕΠΑ, όπου βρίσκεται διασωληνωμένος και σε καταστολή, καθώς φέρει πολλαπλές κακώσεις, κατάγματα και αιμάτωμα στον θώρακα.

     Εύοσμος

    Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η εισαγγελέας ποινικής δίωξης Ευαγγελία Καρανίκα διέταξε τεχνική πραγματογνωμοσύνη ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες του πολύνεκρου τροχαίου. Σύμφωνα με την εντολή της εισαγγελέως, θα οριστεί πραγματογνώμονας που θα διενεργήσει τεχνικό έλεγχο στο αυτοκίνητο. Μετά από αυτόν θα συνταχθεί πόρισμα, το οποίο μαζί με τα αποτελέσματα της προανάκρισης -την οποία διεξάγει το Α’ Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης- θα προσκομιστεί στις δικαστικές αρχές.

    Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

    Η ΕΛ.ΑΣ. σε επίσημη ανακοίνωση για το δυστύχημα αναφέρει: «Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (28-03-2017), στην περιοχή του Ευόσμου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 17χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, προσκρούοντας αρχικά σε τσιμεντένιο κράσπεδο και στη συνέχεια σε τσιμεντένιο τοίχο περίφραξης, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του ανωτέρω οδηγού και τριών συνεπιβατών του (ημεδαποί ηλικίας 17,17 και 19 ετών), καθώς και τον σοβαρό τραυματισμό έτερου επιβάτη του οχήματος (17χρονος ημεδαπός). Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης».

    Θρήνος στον Εύοσμο – Η τραγική ειρωνία της τύχης και τα «γιατί»

    Η μοιραία βόλτα τα ξημερώματα της Τρίτης ήταν η τελευταία για 4 από τους 5 εφήβους οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλωσαν μαζί, καθώς ήταν συμμαθητές από το Δημοτικό μέχρι και το Επαγγελματικό Λύκειο.

    Στην περιοχή του Ευόσμου, όπως μετέφεραν χθες τα ενημερωτικά sites της Θεσσαλονίκης, η ατμόσφαιρα ήταν πένθιμη. Oι συμμαθητές των παιδιών στη Γ’ Λυκείου του 1ου και του 2ου ΕΠΑΛ και οι καθηγητές τους ήταν συγκλονισμένοι από τον τραγικό χαμό τους.

     Εύοσμος

    Αργότερα, πολλοί από αυτούς έσπευσαν να αφήσουν ένα λουλούδι ή ένα μήνυμα στο σημείο που οι τέσσερις νεαροί άφησαν την τελευταία τους πνοή.

     Εύοσμος

    Θρήνος και βουβή θλίψη και στα σπίτια των νεαρών. Σε φωτογραφίες που δίνει στη δημοσιότητα το site seleo.gr φαίνεται το σπίτι τού ενός από τα θύματα να έχει πλημμυρίσει από συγγενείς, αλλά κυρίως από νεαρούς φίλους του. Αντίστοιχα, το πάρκο που βρίσκεται απέναντι από το σπίτι του ίδιου νεαρού είχε γεμίσει με συνομήλικούς του που κρατώντας λίγα λουλούδια ή ένα κερί πήγαν να τον αποχαιρετήσουν.

     Εύοσμος

    Σημειώνεται ότι το τελευταίο post στο Facebook ενός από των νεαρών που έχασαν τη ζωή τους μίλαγε για την ταχύτητα που μπορεί να σκοτώσει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τουρκία: Δύσκολα τα πράγματα για τον Ερντογάν στο δημοψήφισμα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αισιόδοξος ο Τσακαλώτος: «Η αξιολόγηση θα κλείσει πολύ πιο σύντομα από ό,τι νομίζετε»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εξωδικαστικός μηχανισμός: Κατατέθηκε στη Bουλή το σχετικό νομοσχέδιο



    ΣΧΟΛΙΑ