ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών της Αργεντινής έχουν μπει μέλη της οικογένειας του «βαρόνου της κοκαΐνης» Πάμπλο Εσκομπάρ.
Οι Αρχές ερευνούν εάν και κατά πόσο ευσταθούν οι υποψίες πως η Βικτόρια Ενάο Βαγιέχος και ο Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ Ενάο, λάμβαναν προμήθειες για φερόμενες εικονικές μεταβιβάσεις ακινήτων.
Η χήρα και ο γιος του Εσκομπάς είχαν αποκτήσει νέες ταυτότητες στην Αργεντινή μερικούς μήνες μετά τον θάνατό του, το 1993.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ονόματά τους εμφανίζονται στα έγγραφα που αφορούν τις έρευνες στην κατοικία ενός Αργεντινού μεσίτη, του Ματέο Κόρβο Ντολσέτ, ο οποίος κατηγορείται από την οικονομική αστυνομία για ξέπλυμα χρήματος ενός φερόμενου διακινητή ναρκωτικών, του κολομβιανού Χοσέ Πιεδράιτα Σεμπάγιος.
Σύμφωνα με τις αρχές της Αργεντινής, η χώρα κι ο γιος του Εσκομπάρ ενήργησαν ως ενδιάμεσοι μεταξύ του μεσίτη και του διακινητή ναρκωτικών.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν αγαθά αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων ράβδων χρυσού, ανέφεραν δικαστικές πηγές. Έξι πρόσωπα συνελήφθησαν στο πλαίσιο περίπου τριάντα επιχειρήσεων.
Ο Ματέο Κόρβο Ντολσέτ δηλώνει αθώος και απορρίπτει ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με νομιμοποίηση εσόδων που προήλθαν από διακίνηση ναρκωτικών.
Την εποχή της μεγάλης δόξας του, ο Πάμπλο Εσκομπάρ είχε φθάσει να διαθέτει την έβδομη μεγαλύτερη περιουσία στον κόσμο. Η ζωή του ενέπνευσε βιβλία, ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, ακόμη και κινούμενα σχέδια.
Από την αμύθητη περιουσία που δημιούργησε ο βαρόνος των ναρκωτικών δεν απέμεινε απολύτως τίποτα, αφού οι εχθροί του, ορισμένοι από τους οποίους «παρίσταναν τους φίλους του στο παρελθόν» την μοιράστηκαν «σαν λάφυρα πολέμου», είχε διαβεβαιώσει το 2014 ο γιος του, που έχει πάρει το όνομα Σεμπαστιάν Μαροκίν.
«Αναγκαστήκαμε να αφήσουμε πίσω όλα του τα αγαθά και αναγνωρίζω» πως «αυτό μας επέτρεψε να ξαναρχίσουμε από το μηδέν», είχε εξηγήσει όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Πάμπλο Εσκομπάρ, ο πατέρας μου».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτή η κατοικία στη Βάρκιζα είναι βιοκλιματική και ονομάζεται «Ακροβάτης» (pics)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τα σήματα Λαγκάρντ για επιτόκια και ευρώ – Τι ειπώθηκε στο παρασκήνιο της ΕΚΤ
- Η ελληνική αγορά fast food σε τροχιά αλλαγών – Τα επιχειρηματικά σχέδια των εταιρειών
- Αλέξανδρος Κίκιζας στο My Story: Η ιστορία των ζυμαρικών Melissa από το μπακάλικο στη Λένορμαν στην επέκταση σε 45 και πλέον χώρες
- Αγορά ακινήτων: Οι προκλήσεις στέγασης των φοιτητών σήμερα – Από το ενοίκιο στο αδιέξοδο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.