• Top Stories

    Ερντογάν: «Δεν πρόκειται να ανεχθούμε τη διπρόσωπη στάση της ΕΕ»

    Ερντογάν


    Διπρόσωπη χαρακτηρίζει τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο έκτακτο συνέδριο του κόμματός του.

    «Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχθούμε περισσότερο τη διπρόσωπη στάση της ΕΕ, η οποία αψηφεί την περηφάνια της χώρας μας», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, έπειτα από 998 μέρες απουσίας.

    Μάλιστα, με 1370 υπογραφές ο Ταγίπ Ερντογάν προτάθηκε ως ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ.

    «Είτε η ΕΕ θα τηρήσει τις υποσχέσεις που μας έδωσε ή ο καθένας θα κάνει αυτό που ξέρει. Η δική μας προτίμηση είναι να συνεχίσουμε το δρόμο της ΕΕ, παρόλα όσα έγιναν. Την απόφαση εδώ θα την λάβει η ΕΕ», ανέφερε.

    Σαφές μήνυμα έστειλε ο Ερντογάν στους Γκιουλενιστές με τη δήλωσε, «είτε είναι ο πατέρας μου, είτε είναι ο γιος μου θα στραφώ εναντίον τους».

    Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη πως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν πρόκειται να αρθεί αν δεν ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην Τουρκία πρώτα.

    «Είχαμε 249 νεκρούς στο πραξικόπημα και μας ρωτάτε πότε θα αρθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δεν θα αρθεί. Μέχρι πότε; Μέχρι να υπάρξει ηρεμία, ευημερία. Τι σας λείπει; Δεν μπορείτε να πάτε στις δουλειές σας; δεν μπορείτε να πάτε στα σχολεία σας; Εμείς όταν ήρθαμε στην εξουσία υπήρχε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα εργοστάσια, οι δουλειές ήταν προβληματικές».

    Τέλος, υποσχέθηκε ότι η ανεργία θα μειωθεί σύντομα σε μονοψήφιο αριθμό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Ψηφίσαμε τα μέτρα, γιατί δεν είχαμε άλλη επιλογή»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μοσκοβισί: «Στην πραγματικότητα βρισκόμαστε κοντά σε μία συνολική συμφωνία»



    ΣΧΟΛΙΑ