• Top Stories

    Επίθεση σε σωφρονιστικό στις φυλακές Νιγρίτα: Κρατούμενος του έσπασε τα πλευρά με σκουπόξυλο

    Αγίου Στεφάνου


    Ακόμα μια επίθεση, με θύμα σωφρονιστικό υπάλληλο, κατεγράφη τα ξημερώματα στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών. Έλληνας κρατούμενος φέρεται να επιτέθηκε με σκουπόξυλο και να τραυμάτισε σοβαρά υπαρχιφύλακα.

    Η νέα επίθεση σημειώθηκε στη 1 τα ξημερώματα. Κρατούμενος που βρισκόταν στο κλειδωμένο κελί του, επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας και επίμονα άρχισε να ζητά να εξεταστεί από γιατρό. Ο φύλακας ειδοποίησε τον υπαρχιφύλακα προϊστάμενο του για την ένταση που είχε δημιουργηθεί και ο τελευταίος πήγε στη συγκεκριμένη πτέρυγα.

    Πίσω από την κλειστή πόρτα του κελιού και μέσα από το μικρό παραθυράκι της σιδερένιας πόρτας, ο υπαρχιφύλακας που υπηρετεί 23 χρόνια ως σωφρονιστικός υπάλληλος, είδε τον κρατούμενο και του είπε ότι θα μεταφερθεί στο ιατρείο το επόμενο πρωί. Ο κρατούμενος και άλλοι 3 συγκρατούμενοι φέρονται να άρχισαν να φωνάζουν και να βρίζουν. Ο ένας πέταξε ένα… μήλο στο σωφρονιστικό και την ώρα που ο υπάλληλος γύρισε την πλάτη για να απομακρυνθεί, κάποιος άλλος κρατούμενος έβγαλε με γρήγορες κινήσεις ένα… σκουπόξυλο από το μικρό παραθυράκι και άρχισε να χτυπά στην πλάτη τον υπαρχιφύλακα.

    Όπως λένε οι συνάδελφοι του, ο τραυματίας μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο των φυλακών στο Κέντρο Υγείας της Νιγρίτας και από εκεί με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Σερρών, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει σπασμένα πλευρά.

    Ήδη διενεργείται ποινική έρευνα ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε και πειθαρχική έρευνα για να διαλευκανθούν οι ακριβείς συνθήκες ακόμα ενός βίαιου περιστατικού μέσα σε σωφρονιστικό κατάστημα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί: Στα 100-350 ευρώ το τέλος χρήσης των συστημάτων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα οικονομική εισαγγελέας η Μαριάνα Ψαρουδάκη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άκης Τσοχατζόπουλος: Την ενοχή του για μίζες στα εξοπλιστικά πρότειναν οι εισαγγελείς



    ΣΧΟΛΙΑ