• Πολιτική

    Ελληνική οικογένεια ανάμεσα στους τραυματίες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη

    • NewsRoom


    Τρεις Έλληνες, μια μητέρα και τα δύο παιδιά της, είναι ανάμεσα στους τραυματίες της επίθεσης, σύμφωνα με τη γραμματεία του πρόξενου της Ελλάδας στη Βαρκελώνη, Φερνάντο Τούτο Χομέδες. Ο πατέρας των παιδιών είναι καλά στην υγεία του.

    «Ο πατέρας είναι καλά, η μητέρα και τα δύο παιδιά έχουν τραυματιστεί» είπε η κ. Ζησιμοπούλου και σημείωσε πως ακόμη είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε αν υπάρχουν τυχόν άλλοι Έλληνες μεταξύ των τραυματιών.

    «Ο πατέρας ήταν πολύ ταραγμένος» ανέφερε η γραμματέας του Έλληνα προξένου, επισημαίνοντας πως το περιστατικό έγινε σ’ έναν πεζόδρομο που μαζεύει πάρα πολύ κόσμο, κυρίως τουρίστες αυτές τις ημέρες του Αυγούστου.

    Σύμφωνα με την κ. Ζησιμοπούλου, αυτή την εποχή δεν υπάρχουν πολλά γκρουπ Ελλήνων τουριστών στη Βαρκελώνη. «Τα γκρουπ είναι συνήθως τον χειμώνα, αυτή την εποχή ταξιδεύουν κυρίως μεμονωμένες οικογένειες ή νέα άτομα» είπε.

    Η Ισπανική αστυνομία έχει δώσει στη δημοσιότητα το τηλέφωνο 0034932142124 προκειμένου όποιος επιθυμεί μπορεί να επικοινωνεί ώστε να μαθαίνει πληροφορίες για συγγενείς του που βρίσκονται στη Βαρκελώνη.

    Tο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει: «Η σκέψη μας βρίσκεται στη Βαρκελώνη Είμαστε συγκλονισμένοι από τη στυγερή τρομοκρατική επίθεση».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη: Φορτηγό έπεσε πάνω πεζούς-Αναφορές για 13 νεκρούς (video-pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαρκελώνη: Βίντεο φρίκης με ανθρώπους σωριασμένους σε λίμνες αίματος-Προσοχή σκληρές εικόνες (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μαρτυρίες-σοκ από την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη



    ΣΧΟΛΙΑ