• Top Stories

    Έλληνες αναρχικοί πολεμούν τζιχαντιστές στο δυτικό Κουρδιστάν (pics)

    αναρχικοί


    Υπάρχει μια περιοχή στη Βόρεια Συρία, η Ροζάβα, στην οποία δρουν… Έλληνες αναρχικοί. Ο λόγος για τον οποίο πάνε εκεί, είναι για να πολεμήσουν τζιχαντιστές, στο δυτικό Κουρδιστάν. Η Ροζάβα, μέχρι πριν λίγο καιρό, δεν ήταν αυτόνομη και αυτό το κατάφερε μέσω κουρδικής εξέγερσης. Μάλιστα, η περιοχή έχει το προσωνύμιο «αναρχική γη», αφού αναρχικοί από διάφορες χώρες του κόσμου πάνε συνεχώς εκεί.

    Οι αντάρτες που βρίσκονται εκεί, εκπαιδεύουν τους αναρχικούς, ώστε να είναι έτοιμοι όταν θα πολεμούν τον ISIS. Η πληροφορία για τους Έλληνες αναρχικούς, υπήρχε από καιρό, τώρα όμως εμφανίζεται η ζωηρή δραστηριότητά τους, μέσω μίας ομάδας που δημιούργησαν, τον RUIS. Κοινώς, τον Επαναστατικό Σύνδεσμο Διεθνιστικής Αλληλεγγύης.

    Μέσω του “Ελεύθερου Τύπου”, έχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες με ανθρώπους που κρατούν όπλα, με κουκούλες και στολές παραλλαγής. Μάλιστα, στον τοίχο έχουν γράψει και στα ελληνικά: «Από τη Ροζάβα μέχρι την Αθήνα, τα απελευθερωμένα εδάφη του αγώνα θα ματώσετε για να τα πάρετε. Αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

    Σε κείμενο που έχει βγει στο φως της δημοσιότητας στο Ίντερνετ, ο RUIS «οργανώθηκε από μία αφοσιωμένη ομάδα Ελλήνων. Εστειλαν μέλη να πολεμήσουν στη Ροζάβα αλλά επικεντρώθηκαν στα πρακτικά ζητήματα του αγώνα». Η αντίστοιχη “ομάδα” της περιοχής, είναι οι «Διεθνιστικές Επαναστατικές Λαϊκές Αντάρτικες Δυνάμεις» (IRPGF). Μάλιστα, το μήνυμα αυτό που αναγράφεται και στα ελληνικά στον τοίχο, το συνυπογράφει και το IRPGF.

    Οι ντόπιες υπηρεσίες ασφαλείας, δείχνουν να είναι χαρούμενοι με την μετακίνηση των Ελλήνων αναρχικών στην Ροζάβα, αφού θα εκπαιδευτούν στον ανταρτοπόλεμο, θα πολεμήσουν εκεί και μετά θα δείχνουν στην πατρίδα τους τι έμαθαν.

    Πρόσφατα, ένα μέλος του IRPGF, παραχώρησε συνέντευξη, χωρίς να δώσει το όνομά του, εξηγώντας ουσιαστικά τη διαφορά ενός αναρχικού, πολεμιστή των τζιχαντιστών, από έναν απλό πολεμιστή:

    «Η έμπνευση για τη δημιουργία του IRPGF οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όμως δύο από τους σημαντικότερους ήταν η έλλειψη αναρχικής παρουσίας στο έδαφος της Ροζάβα και η επιθυμία να εισάγουμε στο κίνημα κάτι που δεν είχε εμφανιστεί μέχρι τότε. Ενα έδαφος ειδικά για τους αναρχικούς, για να ξεφύγουν από το κράτος, να εκπαιδευτούν στον ανταρτοπόλεμο και στο συμβατικό πόλεμο για τους δικούς τους ξεχωριστούς αγώνες όταν γυρίσουν στην πατρίδα τους, και να αποκτήσουν εμπειρία πώς λειτουργεί μια επανάσταση σε κοινωνικό επίπεδο (…). Προφανώς εμπλεκόμαστε σε επιχειρήσεις εναντίον του ISIS, οι στόχοι μας πάνε παραπέρα από το να τον νικήσουμε, να σταματήσουμε και να γυρίσουμε σπίτι. Πράγματι, πολεμάμε το φασισμό με όποια μορφή και να εμφανίζεται, όμως το κάνουμε χτίζοντας επίσης αναρχικές υποδομές στην περιοχή, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα να έρθουν εδώ περισσότεροι αναρχικοί, να μάθουν και να προωθήσουν αναλόγως τους ξεχωριστούς τους αγώνες».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φωτογραφίες ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο βομβιστής του Μάντσεστερ αγοράζει το σακίδιο της επίθεσης αυτοκτονίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγκλονιστική δήλωση Έλληνα γιατρού: «Πολύ επώδυνο για μας όταν θα μάθει η μάνα για την Σάφι»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: H Αριάνα Γκράντε θα καλύψει τα έξοδα της κηδείας των 22 θυμάτων του Μάντσεστερ



    ΣΧΟΛΙΑ