• Ελλάδα

    Έπεσε αεροσκάφος Mirage 2000 στις Σποράδες – Σώθηκε ο πιλότος

    • NewsRoom
    Mirage


    Ατύχημα με μαχητικό αεροσκάφος τύπου Mirage 2000 συνέβη σήμερα το μεσημέρι, στις 12:18, στην ευρύτερη περιοχή της Σκοπέλου. Οι πρώτες πληροφορίες από το ΓΕΑ, αναφέρουν ότι ο χειριστής πρόλαβε ευτυχώς να ενεργοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα και να βγει από το Mirage με ασφάλεια πριν την πτώση.

    Το Mirage, που το συνόδευε άλλο ένα ίδιου τύπου, από την 332 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας, συμμετείχε σε εκπαιδευτική άσκηση, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε το ατύχημα. Οι δύο πιλότοι, έκαναν αναπαράσταση εναέριας μάχης, όταν το ένα Mirage -νούμερο 2 του σχηματισμού- ξαφνικά παρουσίασε βλάβη. Αυτή έγινε είτε στον κινητήρα είτε στο σύστημα ελέγχου.

    Το ευχάριστο είναι ότι ο πιλότος γλίτωσε από την πτώση, η οποία πραγματοποιήθηκε στη θάλασσα νότια των Σποράδων, κοντά στην Σκόπελο. Περίπου στη 13:00, ο ίδιος ο πιλότος επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να δηλώσει πως είναι καλά.

    Βέβαια, στη θαλάσσια περιοχή που έπεσε το αεροσκάφος, τη στιγμή αυτή βρίσκονται παραπλέοντα σκάφη και δύο ελικόπτερα Suer Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκαν από τη Χίο και τη Λήμνο, για να βρουν τον πιλότο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλαλούμ με το κενό ασφαλείας στη Βουλή: Πώς πέρασε τον έλεγχο ο φάκελος που έστειλαν στον Λουκά Παπαδήμο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε κατάσταση σοκ η σύζυγος του Λουκά Παπαδήμου: Από τύχη γλιτώσαμε την καταστροφή (video)



    ΣΧΟΛΙΑ