• First Top Stories

    Έκρηξη-Λονδίνο: Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως ο δράστης βρισκόταν στα ραντάρ των Βρετανών (video)

    • Νίκη Καξερή


    Την οργή της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι προκαλεί για ακόμη μια φορά με τις δηλώσεις του κατά της βρετανικής κυβέρνησης σχετικά με το νέο τρομοκρατικό χτύπημα, που συνέβη στο μετρό του Λονδίνου νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

    Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η βρετανική κυβέρνηση γνώριζε το δράστη, που προκάλεσε την έκρηξη στο μετρό, ενώ, μάλιστα, όπως πρόσθεσε ο ίδιος, οι βρετανικές αρχές παρακολουθούσαν τον συγκεκριμένο άνδρα ως ύποπτο.

    Τα Tweets του Τραμπ

    «Αλλη μια επίθεση στο Λονδίνο από έναν χαμένο τρομοκράτη. Αυτοί είναι άρρωστοι και παράφρονες άνθρωποι, που βρίσκονται στο στόχαστρο της Σκότλαντ Γιαρντ. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στον προσωπικό του λογαριασμό στον Twitter.

    Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των ΗΠΑ συμπλήρωσε ότι, «Οι χαμένοι τρομοκράτες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με πολύ σκληρότερο τρόπο. Το ίντερνετ είναι το βασικό μέσο επιστράτευσής τους, από το οποίο θα πρέπει να τους αποκόψουμε και να χρησιμοποιήσουμε καλύτερα».

    Μέχρι στιγμής, ο Λευκός Οίκος δεν έχει απαντήσει σε ερωτήματα δημοσιογράφων για τις «πηγές», στις οποίες βασίστηκαν τα tweet του Ντόναλντ Τραμπ.

    Η οργή της Μέι

    «Δεν πιστεύω ότι βοηθάει να εικάζει κάποιος για το τι συμβαίνει σε μια έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε η πρωθυπουργός του ΗΒ, όταν ρωτήθηκε για τις κατηγορίες του προέδρου των ΗΠΑ.

    Μάλιστα, η Μέι συμπλήρωσε ότι η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας κάνουν ό,τι μπορούν για να εντοπίσουν αυτούς που είναι υπεύθυνοι γι’ αυτή την «άνανδρη επίθεση».

    Στους ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ απάντησε μέσω Twitter, ο πρώην αξιωματούχος του γραφείου της Μέι, Νικ Τίμοθι, γράφοντας πως, «Αλήθεια ή όχι -και είμαι σίγουρος πως δεν ξέρει- αυτό είναι αληθινά άστοχο από την πλευρά του ηγέτη της συμμάχου και εταίρου μας στον τομέα των πληροφοριών».

    Από τη μεριά της, η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου απάντησε ότι τα όσα είπε ο Τραμπ ήταν ξεκάθαρα εικασίες, ενώ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του Sky News ότι έχουν αναγνωρίσει τον βομβιστή μέσα από τις εικόνες από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του σταθμού.

    Σημειώνεται ότι οι βρετανικές αρχές δεν έχουν ακόμη αποκαλύψει τίποτα για την ταυτότητα των δραστών της επίθεσης στο μετρό του Λονδίνου.

    Aργότερα ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο όταν ρωτήθηκε τι εννοούσε με το tweet του υπογράμμισε ότι, «Πρέπει να είμαστε πιο έξυπνοι και πιο σκληροί. Θα επικοινωνήσω άμεσα με την Τερέζα Μέι».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 11χρονος θαυμαστής του Τραμπ πραγματοποίησε το όνειρό του: Κούρεψε το γκαζόν του Λευκού Οίκου (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γαλλία: Επίθεση με σφυρί δέχτηκαν δυο γυναίκες στη Λυόν από άνδρα που φώναζε, «Αλλάχου Ακμπάρ»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρομοκρατική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου -Εξερράγη βόμβα, τουλάχιστον 22 τραυματίες (live εικόνα)



    ΣΧΟΛΙΑ