• What's happening

    Αγωνία στην Κρήτη: Απαγωγή του γνωστού επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη

    • NewsRoom
    απαγωγή κρήτη επιχειρηματίας


    Θύμα απαγωγής, όπως φαίνεται, έπεσε γνωστός επιχειρηματίας με τεράστια οικονομική επιφάνεια στο Ηράκλειο από δράστες που είχαν προσχεδιάσει σε κάθε λεπτομέρεια την εγκληματική τους πράξη. Ο επιχειρηματίας, μέτοχος εταιρίας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών με παραρτήματα σε έξι χώρες και εξαγωγές σε άλλες 60, ακινητοποιήθηκε από τους δράστες. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ένα άλλο όχημα και εξαφανίστηκαν.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, του candianews.gr  πρόκειται για τον Μιχάλη Λεμπιδάκη, γιο του γνωστού επιχειρηματία, Γιάννη Λεμπιδάκη, ιδρυτή της Παγκρήτιας Τράπεζας. Η οικογένεια είναι βασικός μέτοχος στα Πλαστικά Κρήτης (τα αδέλφια Μανώλης και Μιχάλης Λεμπιδάκης κατέχουν το  26% και 24% αντιστοίχως της εταιρίας )

    Η απαγωγή έγινε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ ο 54χρονος επιχειρηματίας κατευθυνόταν από το Ηράκλειο προς τα Καλέσσα, οικισμός έξω από την πόλη. Η αστυνομία ενημερώθηκε από την οικογένεια του θύματος, καθώς δεν είχε λάβει σημεία ζωής και αδυνατούσαν να επικοινωνήσουν με τον ίδιο.

    Παράλληλα, δύο πυρπολημένα αυτοκίνητα εντοπίστηκαν από τις αστυνομικές αρχές στο σημείο. Διαπιστώθηκε ότι το ένα αυτοκίνητο ανήκει στον επιχειρηματία, ενώ το άλλο όχημα, ένα αγροτικό, εκτιμάται ότι ήταν το μέσον που χρησιμοποίησαν οι απαγωγείς για να «εγκλωβίσουν» το θύμα και να τον υποχρεώσουν να σταματήσει προκειμένου να εκτελέσουν το σχέδιο της απαγωγής.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απαγωγείς έχουν ήδη επικοινωνήσει με την οικογένεια ζητώντας λύτρα, ενώ παράλληλα ειδικοί διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται στο Ηράκλειο για την έναρξη διαπραγμάτευσης με τους απαγωγείς. Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει προβεί σε επίσημη ανακοίνωση τηρώντας σιγή γύρω από την υπόθεση.

    Τα οχήματα, τα οποία εξετάζονται από ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας για εύρεση τυχόν γενετικού υλικού.

    Εν τω μεταξύ, το κινητό του επιχειρηματία είναι απενεργοποιημένο κάτι που δυσκολεύει στον εντοπισμό του από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Για την υπόθεση έχει κινητοποιηθεί όλη η δύναμη της Ασφάλειας Ηρακλείου και των περιφερειακών τμημάτων, ενώ δυνάμεις της Ο.Π.Κ.Ε. και των Τ.Α.Ε. «χτενίζουν» την ευρύτερη περιοχή αναζητώντας οποιοδήποτε ίχνος θα μπορούσε να οδηγήσει στον αγνοούμενο επιχειρηματία.

    Ποιος είναι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης

    Μιχάλης Λεμπιδάκης
    Μιχάλης Λεμπιδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος Πλαστικά Κρήτης

    Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι ένας εκ των δύο γιων του Γιάννη Λεμπιδάκη, ιδρυτή της εταιρείας Πλαστικά Κρήτης. Είναι Χημικός Μηχανικός και κάτοχος MBA από το INSEAD. Τα τελευταία χρόνια είναι διευθύνων σύμβουλος της Πλαστικά Κρήτης, μίας από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες κατασκευής πλαστικών και ενός από τους κορυφαίους Ευρωπαίους παραγωγούς των masterbatches και agricultural films.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Survivor: Οι αντιδράσεις στα social media μετά το ατύχημα των «Μαχητών» – Tι σχολιάζει ο Θανάσης Χειμωνάς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κ. Σέλτσας (ΣΥΡΙΖΑ): «Θα ψηφίσω με σφιγμένο στομάχι τα μέτρα, αλλιώς θα πάω μοναχός στο Άγιο Όρος» (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Survivor: Σοβαρό τροχαίο είχαν οι «Μαχητές» – Τι λέει η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ



    ΣΧΟΛΙΑ