• Πολιτική

    Δολοφονία Γρίβα: Επέστρεψε στο σχολείο ο 10χρονος γιος του – Τι λέει η παιδοψυχολόγος

    • NewsRoom
    Γρίβας

    O Βασίλης Γρίβας


    Η άγρια δολοφονία του Βασίλη Γρίβα, μπροστά στα μάτια του 10χρονου γιου του, σόκαρε το πανελλήνιο. Σύμφωνα με την ειδική ψυχολόγο, το 10χρονο αγοράκι επιστρέφει στην καθημερινότητά του, μετά το δραματικό γεγονός, στο οποίο έγινε μάρτυρας.

    Πριν από λίγες ημέρες το αγόρι με δύναμη ψυχής επέστρεψε και πάλι στο σχολείο του συνοδευόμενο από τη μαμά του, ενώ με την βοήθεια των συμμαθητών του προσπαθεί να χαμογελάσει ξανά.

    Η παιδοψυχολόγος που τον παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή, μίλησε στο protothema.gr:

    «Ο 10χρονος μετά το σοκ που υπέστη από αυτή τη στυγερή δολοφονία του πατέρα του μπροστά στα μάτια του, βρήκε τη δύναμη και επέστρεψε στο σχολείο του μετά από μια εβδομάδα περίπου από το τραγικό συμβάν. Kάθε πρωί πηγαίνει στο σχολείο συνοδευόμενο από τη μαμά του, οι συμμαθητές του βοήθησαν πολύ στο να μπορέσει ο φίλος τους να ξαναβρεί το χαμένο του χαμόγελο και να ξαναπαίξει μαζί τους. Θέλω να πω ένα μεγάλο “μπράβο” σε αυτά τα παιδάκια που είναι μόλις 10 χρονών και το μυαλουδάκι τους καταλαβαίνει τόσα πολλά, πως αντιμετωπίζουν αυτή τη κατάσταση στο σχολείο τους σαν μεγάλοι άνθρωποι και ένα “μπράβο” για τη σωστή δουλειά που έκαναν οι γονείς τους και οι ψυχολόγοι. Έγινε μία πολύ ωραία κινητοποίηση από τους ψυχολόγους του Δήμου οι οποίοι πήγαν στο σχολείο και έκαναν μία πολύ καλή ενημέρωση και προετοιμασία στους γονείς των παιδιών καθώς και στους συμμαθητές του 10χρονου, έτσι ώστε όταν θα επέστρεφε ο φίλος τους και πάλι στη τάξη να τον δεχόντουσαν με αγάπη , όπως και έτσι έγινε. Με χαροποιεί πολύ το γεγονός ότι έκατσαν οι γονείς και μίλησαν με τους ψυχολόγους για το πώς θα βοηθήσουν τα παιδιά τους αλλά και το παιδί του Γρίβα ώστε όλο αυτό το τραγικό γεγονός που συνέβη έξω από το σχολείο τους, να ξεχαστεί όσο πιο ομαλά γίνεται για όλους. Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό γιατί όλοι μαζί είμαστε ενωμένοι και γονείς και δάσκαλοι και ψυχολόγοι και προσπαθούμε να κάνουμε το παιδί να ενταχθεί στην καθημερινότητά του όσο πιο ανώδυνα γίνεται . Οι συμμαθητές του παιδιού δεν συζητούν για τη δολοφονία του πατέρα του , παίζουν μαζί του , γελούν και αυτό βοηθάει πολύ στη ψυχολογία του παιδιού που πραγματικά δεν έφταιξε σε τίποτα», λέει στο protothema.gr η κυρία Ελπίδα Γεωργακοπούλου.

    Η ίδια είχε μιλήσει την ημέρα της δολοφονίας του Βασίλη Γρίβα, στο protothema.gr και είχε αναφέρει πως το παιδί είχε δει όλες αυτές τις εικόνες με το θάνατο του πατέρα του από τη θέση του συνοδηγού.

    «Δυστυχώς το παιδί είδε τον πατέρα του να δολοφονείται γιατί καθόταν στη θέση του συνοδηγού και τα έζησε και τα είδε όλα καρέ-καρέ. Είδε ότι ήρθε ο δράστης καλυμμένος με μαύρη κουκούλα και μπροστά του από το παρμπρίζ έριξε μία σφαίρα και στη συνέχεια πήγε στο πλάι από το παράθυρο του μπαμπά του και τον σκότωσε. Ο πατέρας του δεν πρόλαβε να του μιλήσει, δεν πρόλαβαν να ανταλλάξουν κουβέντες, το παιδί τρεμάμενο άνοιξε τη πόρτα του αυτοκινήτου και έχοντας πάνω στα ρούχα του, το αίμα του πατέρα του που πετάχτηκε από τις σφαίρες που δέχτηκε, έτρεξε να ζητήσει βοήθεια από τους δασκάλους».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γυαλιά – καρφιά τα έκαναν οι κουκουλοφόροι στην πορεία στο Σύνταγμα (Pics – Video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεοδωράκης: «Το Ποτάμι δεν θα ψηφίσει το νέο μνημόνιο του Τσίπρα»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 36χρονη μεσίτρια: Το αναισθητικό που εντοπίστηκε στην σορό της και η αίτηση αποφυλάκισης του δράστη



    ΣΧΟΛΙΑ