ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί συναντάται στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Αυτή την ώρα ο κ. Μοσκοβισί βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο για συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Στη συνέχεια, ο επίτροπος της ΕΕ θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στις 10:45 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
Επίσης ο κ. Μοσχοβισί θα έχει συναντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.
Σημειώνεται πως ο Ευρωπαίος επίτροπος εκτίμησε ότι η Ελλάδα βλέπει επιτέλους «φως» έπειτα από πολλά δύσκολα χρόνια, σημειώνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε η Αθήνα ήταν «αναμφισβήτητα πολύ δύσκολες», αλλά «απαραίτητες». «Η Ελλάδα βρισκόταν στο επίκεντρο μιας απίστευτης οικονομικής και δημοσιονομικής θύελλας», όμως «σήμερα τα πράγματα πάνε σαφώς καλύτερα», δήλωσε ο Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προμήθεια 1,5 εκ. ευρώ και αμοιβές 400 χιλ. ευρώ σε δικηγόρους φέρνει μαζί της η έξοδος στις αγορές
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαρουφάκης: Ανοησία οι θριαμβολογίες για την έξοδο στις αγορές
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιο είναι στα αλήθεια το μεγάλο ρίσκο της επιστροφής της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μπέσεντ: Προ των πυλών νέα συνάντηση ΗΠΑ – Κίνας στην Μαλαισία για την αποφυγή δασμολογικής κλιμάκωσης
- Ιωάννα Παπαδοπούλου: 50 χρόνια στην καρδιά της ιστορικής αιωνόβιας οικογενειακής επιχείρησης – H γυναίκα πίσω από τον τίτλο «σιδηρά κυρία», η μητέρα, ο άνθρωπος
- Υπ. Παιδείας: Στο 14,7% το ποσοστό αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα ελληνικά σχολεία
- Τζιτζικώστας: Τον Νοέμβριο θα υπογραφεί το σύμφωνο συνεργασίας για τον κάθετο άξονα Ελλάδας, Βουλγαρίας Ρουμανίας
