• Top Stories

    Δεν δημεύεται το σπίτι της Σταμάτη στο Χαλάνδρι – Αποζημίωση 1,57 εκ. ευρώ στο Δημόσιο

    Βίκυ Σταμάτη

    Βίκυ Σταμάτη (Eurokinisi)


    Το Δημόσιο θα αποζημιωθεί με 1,57 εκατομμύρια ευρώ από τον Ακη Τσοχατζόπουλο και τους 15 καταδικασθέντες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από μίζες στα εξοπλιστικά, ενώ το σπίτι στο Χαλάνδρι για το οποίο νωρίτερα η Βίκυ Σταμάτη έκανε άνω κάτω το δικαστήριο, δεν θα δημευτεί.

    Αυτή είναι η τελευταία απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την πολύκροτη υπόθεση με τις χρυσές μίζες στα εξοπλιστικά.

    Αύριο ο Ακης Τσοχατζόπουλος αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Χαλκίδας και η κόρη του στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα. Στην ίδια φυλακή αναμένεται να οδηγηθεί και η Βίκυ Σταμάτη. Για μικρό χρονικό διάστημα οι δύο γυναίκες –όπως λένε οι συνήγοροι τους- όπως και κάποιοι από τους υπόλοιπους έξι καταδικασθέντες που επίσης θα φυλακιστούν.

    Κλαίγοντας αυτή τη φορά –σε αντίθεση με τα ουρλιαχτά των προηγούμενων ωρών- η Βίκυ Σταμάτη έκανε την ύστατη προσπάθειά της για να μην οδηγηθεί στη φυλακή.

    “Αφήστε με να είμαι με το παιδί μου, έστω και με φύλαξη”, είπε στους δικαστές, έχοντας ωστόσο ήδη πέσει η αυλαία στη δίκη.

    “Είναι προκατειλημμένοι, αδιαφορούν , περιφρονούν τον κόσμο”, φώναξε από το εδώλιο ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

    Η αποζημίωση και οι δημεύσεις

    Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 1.570.000 ευρώ υπέρ του Δημοσίου. Το 1 εκατομμύριο καλείται να δώσει ο πρώην υπουργός ενώ από 30.000 έως 50.000 ευρώ ο καθένας από τους υπόλοιπους καταδικασθέντες.

    Οι δικαστές προχώρησαν στη δήμευση των ακινήτων του Ακη Τσοχατζόπουλου ενώ αποδέσμευσαν 3 ακίνητα της Αρετής Τσοχατζοπούλου, λογιαριασμούς με καταθέσεις 15.000 ευρώ και τιμαλφή (βαφτιστικά σταυρουδάκια). Η κόρη του πρώην υπουργού είχε επιτρέψει ήδη 3 ακίνητα στο Δημόσιο από την αρχή της δίκης. Επίσης αποδεσμεύθηκαν 3 ακίνητα και ενα οικόπεδο της πρώην συζύγου του, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου καθώς είχε επιστρέψει στο δημόσιο 1.263.000 ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ