• Top Stories

    Αρτέμης Σώρρας: Ξανά κατηγορούμενος λόγω… δικαστικής γκάφας!

    Σώρρας

    Αρτέμης Σώρρας


    Ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο και δίνοντας τον όρκο του «πολεμιστή», εκατοντάδες οπαδοί του καταζητούμενου Αρτέμη Σώρρα πανηγύρισαν στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων την κήρυξη ως απαράδεκτης της νέας κλήσης σε δίκη για τον επικεφαλής της Ελλήνων Συνέλευσις.

    Ο Αρτέμης Σώρρας και ο συνεργάτης του Μανώλης Λαμπράκης είχαν παραπεμφθεί σε νέα δίκη για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, για το οποίο ωστόσο ήδη υπάρχει αμετάκλητη αθώωση τους.

    Το δικαστήριο -αφού πρώτα απέρριψε σχετική ένσταση των συνηγόρων του Σώρρα- με δεύτερη απόφασή του, κήρυξε απαράδεκτη τη νέα παραπομπή τους σε δίκη.

    Στο άκουσμα της απόφασης όσοι βρίσκονταν μέσα στο ακροατήριο ξέσπασαν σε χειροκρότημα φωνάζοντας «άξιοι» στο δικαστή και τον εισαγγελέα.

    Σε χειροκροτήματα ξέσπασε και ο κόσμος που βρισκόταν έξω από το κτίριο 2 φωνάζοντας «εμπρός Αρτέμη Σώρρα να πάρουμε τη χώρα» και «άκουσε Αρτέμη, το καθεστώς σε τρέμει».

    Ακολούθησε ομιλία από το συνήγορο του Σώρρα.

    Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι μαζεύτηκαν στην πλατεία εντός των δικαστηρίων και φώναξαν όλοι μαζί τον όρκο στην ένωση του Σώρρα και έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

    Η υπόθεση έφτασε ξανά στο ακροατήριο μετά την αναίρεση του Αρείου Πάγου στην απόφαση που είχε εκδώσει το μονομελές Πρωτοδικείο το 2013. Τότε η απόφαση αθώωνε τους δυο κατηγορούμενους και στο σκεπτικό της δεχόταν ότι ο Αρτέμης Σώρρας είναι ενδεχομένως διαχειριστής του μυθικού ποσού των 600 δις ευρώ. Καθως είχαν παρέλθει οι νομιμες προθεσμίες για την ασκηση αναιρεσης στην αθώωση των 2, ο Αρειος Πάγος πρόσφατα αναίρεσε μόνο το σκεπτικό της αθώωσης.

    Κι εδώ καταγράφεται μία γκάφα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση φαίνεται πως έφτασε κατά λάθος στο ακροατήριο καθώς δεν επρόκειτο να δικαστεί ξανά. Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι κακώς εισήχθη η υπόθεση να δικαστεί αφού η αναίρεση έγινε μόνο για να αφαιρεθεί από τη νομολογία το σκεπτικό που αφορούσε αν ο Αρτέμης Σώρρας είναι διαχειριστής του επίμαχου ποσού. Επειδή το αδίκημα είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και παρήλθε η προθεσμία της έφεσης υπέρ του νόμου δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης.

    Νωρίτερα, ο συνηγορος του Αρτέμη Σώρρα υποστήριξε στο δικαστήριο ότι είναι κατάχρηση εξουσίας να διωχθεί ένας αθώος για δεύτερη φορά, ενώ ως προς την αναίρεση του Αρείου Πάγου υποστήριξε ότι αποτελεί κατάργηση της έννοιας δικαίου καθώς η τότε πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου θα έπρεπε να έχει αυτοεξαιρεθεί από την ολομέλεια που δίκασε την υπόθεση επειδή στη συνέχεια ανέλαβε θέση στο πρωθυπουργικό γραφείο ενώ ο κ. Σώρρας είχε ήδη καταθέσει μήνυση σε βάρος του πρωθυπουργού.

    Η ένσταση απορρίφθηκε.

    Η αντίθετη απόφαση του δικαστηρίου, λίγες ώρες αργότερα, εκδοθηκε με πρόταση άλλου εισαγγελέα. Οπως ειπε:

    «Έχει εκδοθεί αμετάκλητη αθωωτική απόφαση και ανεξάρτητα αν έγινε δεκτή η αναίρεση δεν επηρεάζει τα δικαιώματα των κατηγορουμένων άρα δεν υπάρχει περιθώριο ποινικής αξιολόγησης τους αφού δεν είναι πλέον κατηγορούμενοι. Ζητώ Να κηρυχθεί απαράδεκτη η παρούσα διαδικασία εναντίον τους.»

    Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε:

    «Κηρύσσεται απαράδεκτη η συζήτηση και παραπέμπεται η δικογραφία στην εισαγγελία.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αδιανόητη τραγωδία στη Δυτική Αττική: Στους 10 έφτασαν οι νεκροί από την κακοκαιρία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πλειστηριασμοί: Τι συμφώνησαν Κοντονής, Τσακαλώτος, Τόσκας για την ασφάλεια των συμβολαιογράφων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις φονικές καταστροφές στη Δυτική Αττική: Εντολή για αυτόφωρη διαδικασία



    ΣΧΟΛΙΑ