• Top Stories

    Απίστευτο! Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε τον «μποναμά» του Τσίπρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους – Τι απαντά


    Το εφάπαξ βοήθημα που έδωσε το περασμένο Δεκέμβριο η κυβέρνηση στους συνταξιούχους με αποδοχές κάτω από 850 ευρώ φαίνεται πως εισέπραξε και ένας «χαμηλοσυνταξιούχος» βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Star.

    Ο τηλεοπτικός σταθμός επικαλείται έγγραφα με την αλληλογραφία μεταξύ του βουλευτή και του συνδικαλιστικού του φορέα, στην οποία ο ίδιος ουσιαστικά λέει ότι θα πάρει το επίδομα».

    Ο ίδιος ο βουλευτής δήλωσε πως δεν τίθεται ηθικό ζήτημα, καθώς θα το διαθέσει στο ταμείο ανέργων και αλληλεγγύης του συνδικαλιστικού του φορέα.

    Για τον συγκεκριμένο βουλευτή, έχει ανασταλεί πλήρως η καταβολή της σύνταξης αφού παίρνει την παχυλή βουλευτική αποζημίωση των 5-6.000 ευρώ. Όμως ο οργανισμός που εργαζόταν κατέβαλλε  στους ασφαλισμένους του ένα επικουρικό βοήθημα όχι μεγάλο, η καταβολή του οποίου δεν αναστέλλεται .

    Συνεπώς,  το  σύστημα  που εκλήθη να υπολογίσει ποιοι θα πάρουν το βοήθημα, διαβάζει τις καταβαλλόμενες συντάξιμες αποδοχές, και δεν «βλέπει» ότι αυτές αποτελούν ένα μικρό τμήμα μιας μεγάλης σύνταξης! Έτσι,  τέτοιο επίδομα μπορεί να έχουν πάρει χιλιάδες που δεν το δικαιούνταν και έχει ανασταλεί το μεγαλύτερο μέρος της σύνταξής τους επειδή έχουν παράλληλες και υψηλά αμειβόμενες δραστηριότητες! «Φαντάζεστε βέβαια τι θα γίνει να το πάρει χαμπάρι η τρόικα» καταλήγει το ρεπορτάζ του Star.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ. Βάισγκερμπερ: «Παλαιότεροι μαθηματικοί υπολογισμοί» το έγγραφο των Γερμανών για το ελληνικό χρέος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα Δημοκρατία: «Οι υπουργοί δίνουν ρεσιτάλ αποτυχίας, κυνισμού και θράσους»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  ΕΚΤ: Καθησυχάζει τους επενδυτές διατηρώντας τα επιτόκια χαμηλά

     



    ΣΧΟΛΙΑ