• Top Stories

    Αμύνταιο: Τι λέει η ΔΕΗ για τη βιβλική καταστροφή στο ορυχείο λιγνίτη (video)

    Αμύνταιο


    Σε ανακοίνωση για την κατολίσθηση στο ορυχείο λιγνίτη στο Αμύνταιο προχώρησε η ΔΕΗ όπου τονίζει ότι η προσέλευση στο χώρο της κατολίσθησης στο ορυχείο λιγνίτη απαγορεύεται ρητά, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ασφαλείας.

    Η ανακοίνωση της ΔΕΗ έχει ως εξής:

    «Με αφορμή αναφορές που θέλουν την παρουσία περαστικών από το χώρο της κατολίσθησης στο ορυχείο Αμύνταιου και παρά τα πολύ υψηλά μέτρα φύλαξης που ήδη έχουμε σε συνεργασία με την τοπική αστυνομία θεσπίσει, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι απαγορεύεται ρητά η προσέλευση στο χώρο αυτό διότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ασφαλείας για τους ίδιους».

    Δείτε video:

    Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο ότι προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές από την αποκόλληση τεράστιων εδαφικών μαζών που έγινε στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου στο ορυχείο λιγνίτη στο Αμύνταιο Κοζάνης.

    Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του Λιγνιτικού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ) Στέφανος Παλαβός «η μετακίνηση εδαφών ήταν τέτοιου μεγέθους και έκτασης που ακόμη και οι τέσσερις καδοφόροι εκσκαφείς που βρίσκονταν σε πιο ασφαλή περιοχή, σκεπάστηκαν κυριολεκτικά από εκατομμύρια τόνους χωμάτων». Το φαινόμενο της μετακίνησης εδαφών βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη και έχει επηρεάσει ακόμη και το χωριό Ανάργυροι που βρίσκεται σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από την περίμετρο του ορυχείου.

    Εξαιτίας της σημερινής κατολίσθησης έπαθαν ρωγμές και ζημιές περίπου δέκα σπίτια που βρίσκονται προς την πλευρά του μετώπου του ορυχείου και με εντολή των Αρχών εκκενώθηκαν προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συναγερμός στο Αμύνταιο: Αποκολλήθηκαν εδαφικές μάζες στο ορυχείο λιγνίτη



    ΣΧΟΛΙΑ