• Πολιτική

    Αγία Πετρούπολη: Δεν υπάρχει θύμα απο την Ελλάδα

    • NewsRoom
    Αγία Πετρούπολη


    Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη, Πάνος Μπεγλίτης, «όλο το ελληνικό στοιχείο είναι καλά και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.»

    Όσον αφορά στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε χθες, πρόσθεσε πως πρόκειται για μια τρομοκρατική επίθεση σύμφωνα με τις αρχές ασφαλείας και τα μέσα ενημέρωσης. «Η πόλη ζει τον συγκλονισμό της χθεσινής τρομοκρατικής, πλέον, ενέργειας. Και μιλάω με περισσότερη βεβαιότητα, γιατί από σήμερα το πρωί το νέο στοιχείο είναι ότι τα μέσα ενημέρωσης εδώ και οι αρχές μιλούν πλέον για τρομοκρατικό χτύπημα. Συγκριτικά με χθες, που ήταν πιο επιφυλακτικοί, δεν απέκλειαν κανένα ενδεχόμενο, σήμερα πλέον, όλοι οι προσανατολισμοί είναι προς τρομοκρατική ενέργεια και έπειτα κυρίως στη διερεύνηση όλων των στοιχείων που έχουν οι υπηρεσίες ασφαλείας», επεσήμανε στη συνέχεια.

    Η κατάσταση στην Αγία Πετρούπολη δείχνει να είναι ακόμα κάπως “παγωμένη”. Η λειτουργία του Μετρό έχει επανέλθει κανονικά απο χθες στις 10 το βράδυ, ενώ τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας και το κλίμα αβεβαιότητας απο την πλευρά των πολιτών συνεχίζει να υπάρχει.

    Αγία Πετρούπολη

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Μπεγλίτη, είναι πολύ πιθανό μετά το τρομοκρατικό χτύπημα που συνέβη, η Ρωσία να κάνει νέες προσπάθειες διαλόγου με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ, όσον αφορά σε ένα θέμα που κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντικό, το οποίο δεν είναι άλλο απο εκείνο της τρομοκρατίας. «Το θέμα της διεθνούς τρομοκρατίας ήταν πάντα επίκαιρο στην πολιτική ατζέντα της ρωσικής ηγεσίας. Σήμερα επανέρχεται με πολύ πιο έντονο τρόπο, τόσο στην εσωτερική του διάσταση όσο και στην εξωτερική. Εννοώ στη διάσταση της αναγκαίας διεθνούς συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Και πιστεύω από την πλευρά της ρωσικής ηγεσίας θα ξεκινήσει, με αφορμή αυτό το τραγικό γεγονός, μια νέα προσπάθεια διαλόγου, συνεννόησης, συνεργασίας σε συγκεκριμένες δράσεις κατά της τρομοκρατίας, με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ», τόνισε ο κ. Μπεγλίτης σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Κείμενο: Ιωάννα Κατσίμπα

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αγία Πετρούπολη: Δείτε τον τρομοκράτη πριν μπει στο μετρό (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Ποιον παίκτη έδιωξαν οι «Διάσημοι» από την ομάδα τους; (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Πυρκαγιά σε εργοστάσιο με ξυλεία στο Νέο Κόσμο

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ