• Top Stories

    Αυτά είναι τα 6 άτομα που εξαπατούσαν πολίτες, υποσχόμενοι διαγραφή οφειλών προς τη ΔΕΗ

    • NewsRoom
    ΔΕΗ


    Στη δημοσιότητα έδωσαν οι Αρχές φωτογραφίες που απεικονίζουν τα πρόσωπα  των ατόμων, που άνηκαν στην εγκληματική οργάνωση, που εξαπατούσε πολίτες, υποσχόμενη διαγραφή οφειλών προς τη ΔΕΗ και εξαρθρώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Οι κατηγορούμενοι είχαν αποσπάσει συνολικά ένα πόσο της τάξεως των 50.000 ευρώ.

    Η συμμορία που εξαπατούσε πολίτες, υποσχόμενη διαγραφή οφειλών από κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου.

    Τουλάχιστον από τον Μάιο του 2017, οι κατηγορούμενοι, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και ενεργώντας από κοινού παρουσιάζονταν ως εκπρόσωποι ιδιωτικής εταιρίας παροχής ενέργειας και εξαπατούσαν πολίτες ή επιχειρηματίες, με το πρόσχημα ότι μπορούν να μεσολαβήσουν προκειμένου να διαγραφούν οφειλές τους στη ΔΕΗ.

    Παράλληλα, οι δράστες προέτρεπαν όσους προσέγγιζαν, να εγγραφούν στην εταιρία ενέργειας που εκπροσωπούσαν και ταυτόχρονα να τοποθετήσουν ειδική συσκευή «κόφτη» στην παροχή τους, η οποία θα απέκρυβε την πραγματική κατανάλωση ρεύματος.

    Από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δεκαοκτώ περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών στη Ρόδο και υπολογίζεται ότι οι κατηγορούμενοι απέσπασαν συνολικά ποσό που ανέρχεται στις 50.000 ευρώ.

    Μάλιστα, ένας εκ των μελών της οργάνωσης παρουσιαζόταν ως ανιψιός του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, προσφέροντας κινηματογραφικές… ευκαιρίες σε αυποψίαστες, ενώ κατηγορείται και για απόπειρα βιασμού.

    Μετά από Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου, δίνονται στη δημοσιότητα, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες έξι ατόμων, οι οποίοι συνελήφθησαν την 24.8.2017 και την 28.8.2017 στη Ρόδο για την παραπάνω υπόθεση:

    Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

    1) ΠΑΝΤΕΡΗ Δημήτριο του Χαραλάμπους και της Δέσποινας, γεννηθέντα την 19.01.1977 στο Ηράκλειο Κρήτης.

    Δημήτριος Παντέρης

    2) ΘΕΟΧΑΡΗ Δημήτριο του Γεωργίου και της Σταυρούλας, γεννηθέντα την 05.02.1971 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.

    Θεοχάρης Δημήτριος

    3) ΚΑΣΤΑΝΑΚΗ Άννα του Γεωργίου και της Αθανασίας, γεννηθείσα 06.06.1971 στη Ρόδο.

    Καστανάκη Άννα

    4) ΠΟΤΗΡΑΚΗ Στυλιανό του Νικολάου και της Ευθαλίας, γεννηθέντα 06.03.1989 στην Αθήνα Αττικής.

    Ποτηράκης Στυλιανός

    5) BOSNEAGA ANDREI του GHEORHE και της MARIA, γεννηθέντα την 01.01.1976 στη Μολδαβία.

    Bosneaga Andrei

    6) ΜΑΥΡΙΟΥ Στέργο του Παναγιώτη και της Γραμματίκης, γεννηθέντα την 27.01.1965 στη Γερμανία.

    Μαύριος Στέργος

     

    Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 1.10.2017, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων και στη διευκόλυνση διερεύνησης της συμμετοχής τους και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οργισμένη παρέμβαση Ιερώνυμου για τη Συριζαία που πέταξε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γνωματεύσεις ΕΟΠΥΥ: Εκτελούνται από σήμερα, στα φαρμακεία Αθήνας και Πειραιά, για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέος σχεδιασμός για τις συνδέσεις στο Β. Αιγαίο – Απάντηση του Κουρουμπλή σε ερώτηση στη Βουλή



    ΣΧΟΛΙΑ