• Top Stories

    Τσίπρας: Δεν είμαστε θαυματοποιοί, αλλά στα νοσοκομεία δεν δημιουργούνται χρέη όπως στο παρελθόν

    • NewsRoom
    Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας, πρωθυπουργός της Ελλάδας


    Το ότι δεν δημιουργούνται νέα χρέη στα νοσοκομεία αν και «δεν είμαστε θαυματοποιοί» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στην ερώτηση του Βασίλη Λεβέντη για την κατάσταση της δημόσιας υγείας στη χώρα.

    Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης που να στερείται τη δυνατότητα πρόσβασης στα δημόσια νοσοκομεία και δεν φεύγει από αυτά με μπουγιουρντί όπως συνέβαινε στο παρελθόν».

    Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας μίλησε για τις προσλήψεις προσωπικού που έχουν γίνει επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέγοντας ότι σε αντίθεση με ό,τι συνέβη από το 2010 έως το 2014 όπου έγιναν απολύσει, την τελευταία διετία «έχουν γίνει 6256 προσλήψεις εκ των οποίων το 1/3 είναι μόνιμο προσωπικό, 3600 έχουν επιλεγεί και αναλαμβάνουν υπηρεσία το επόμενο διάστημα ενώ προγραμματίζονται άλλες 12.000 θέσεις».

    Βάσει των στοιχείων που επικαλέστηκε ενώ ο αριθμός που παρέλαβε η κυβέρνηση για κρεβάτια σε ΜΕΘ το 2015 ήταν 437 και ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός ήταν 514 το 2004, τώρα λειτουργούν 568.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιώργος Κιμούλης: Γιατί παραιτήθηκε από το Κέντρο Πολιτισμού του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Όλο το παρασκήνιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος: Πρόεδρος ο Γ. Κιμούλης, CEO o Ν. Μανωλόπουλος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΚΠΙΣΝ: Με δωρεές ύψους έως 50 εκατ. ευρώ στηρίζει το νέο ΔΣ το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

     



    ΣΧΟΛΙΑ