• Πολιτική

    Θρίλερ με την αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου – Άγνωστο πότε θα βγει από τη φυλακή!

    Άκης Τσοχατζόπουλος


    Ένα θρίλερ με πολλές νομικές (και όχι μόνο) παραμέτρους βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με αποτέλεσμα ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος να μην αποφυλακιστεί ούτε σήμερα.

    Πλέον είναι άγνωστο εάν αυτό θα καταστεί εφικτό την Τρίτη (καθώς μεσολαβεί το τριήμερο της Πρωτομαγιάς), όπως ασαφές παραμένει εάν τελικά ο φερόμενος ως ευεργέτης του πρώην υπουργού (το πρόσωπο που εμφανίστηκε διατεθειμένο να πληρώσει την εγγυοδοσία για την αποφυλάκιση) πραγματοποιήσει την υπόσχεσή του. Το μεγαλύτερο αγκάθι ωστόσο που φαίνεται να προκύπτει είναι εάν μετά την αποφυλάκιση, ακολουθήσει πολύ σύντομα νέα φυλάκιση του!
    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα προβλήματα που έχουν ανακύψει έχουν να κάνουν:
    • Με το γραμμάτιο της εγγυοδοσίας, το οποίο φέρεται να έχει λάθη καθώς έχουν αναγραφεί εκ παραδρομής ελλιπή στοιχεία.
    • Το πρόσωπο που θα έδινε τις 200.000 ευρώ (ή το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού) φέρεται να το… ξανασκέφτεται.
    • Εκτός από την πρωτόδικη 20ετή καταδίκη του κ.Τσοχατζόπουλου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από μίζες σε συμβάσεις εξοπλιστικών, σε βάρος του έχει και μία αμετάκλητη καταδίκη (5,5 χρόνια φυλάκισης και 210.000 χρηματική ποινή) για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες καθώς δεν είχε δηλώσει την πολυτελή κατοικία της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
    Όμως, αυτή η καταδίκη του πόθεν έσχες (η οποία ως τελεσίδικη είναι η πρώτη στη σειρά των ποινών που έπρεπε να εκτίσει ο πρώην υπουργός), ουδέποτε εξαγοράστηκε (όπως θα μπορούσε προς 10 ευρώ την ημέρα) και το σημαντικότερο είναι, όπως λένε οι πληροφορίες ότι ουδέποτε υποβλήθηκε από εκείνον ή τους συνηγόρους του, το αίτημα που ορίζει ο νόμος όταν ο κ.Τσοχατζόπουλος συμπλήρωσε την έκτιση του 1/5 της ποινής των 5,5 χρόνων, με αποτέλεσμα να συνεχίσει να εκτίει ολόκληρη την ποινή.
    Τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο, ο κ.Τσοχατζόπουλος αυτά τα 5 χρόνια που έμεινε στη φυλακή να έχει εκτίσει μόνο μέρος της ποινής του για το πόθεν έσχες και καθόλου ποινή για τα εξοπλιστικά. Εάν δηλαδή ο πρώην υπουργός καταδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό, τότε υπάρχει η πιθανότητα εάν δεν βρεθεί άλλη νομική φόρμουλα, να επιστρέψει στη φυλακή για να εκτίσει και την ποινή του ξεπλύματος.


    Τώρα, οι συνήγοροι του κ. Τσοχατζόπουλου κάνουν τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες για να βρεθεί μία λύση, η οποία προς το παρόν μοιάζει πολύ δύσκολη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αν αυτό δεν λέγεται διαπλοκή, πώς αλλιώς μπορούμε να το ονομάσουμε;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για το φόνο της 6χρονης από τον πατέρα της: Την τύλιξε με την αγαπημένη της κόκκινη κουβέρτα και την πέταξε στον κάδο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αγία Βαρβάρα – γείτονας του δολοφόνου αποκαλύπτει: Μου είπε ότι του πήραν το παιδί σαν να λέει ότι του έκλεψαν το κινητό



    ΣΧΟΛΙΑ